Aki-Matilda Høegh-Dam
 svarer 
Christina Egelund

Hvad er ministerens holdning til, at Inuit fra Qaanaaq kræver tilbagelevering af stjålne artefakter, herunder en meteorit fra det nordligste Grønland?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Grønlandsudvalget, Spørgsmål 17

Hvad er ministerens holdning til, at Inuit fra Qaanaaq kræver tilbagelevering af stjålne artefakter, herunder en meteorit fra det nordligste Grønland, som i øjeblikket befinder sig udendørs og uden beskyttelse i København?

Svar fra onsdag den 14. februar 2024

Idet jeg antager, at spørgsmålet angår Agpalilik-meteoritten v. Statens Naturhistoriske Museum i København, kan jeg oplyse, at Nunatta Katersugaasivia Allagaateqarfialu (Grønlands Nationalmuseum og Arkiv) og Statens Naturhistoriske Museum har indgået hhv. Samarbejdsaftale og Rammeaftale (2021-2025) om de to museers samlinger fra Grønland.

Det fremgår blandt andet af aftalerne, at der i årene 2021-2025 skal ske en juridisk afklaring omkring ejerskabet i forhold til de forskellige dele af de grønlandske samlinger i Statens Naturhistoriske Museum samt herved afklaring vedrørende fremtidig opbevaring af samlingerne hos Statens Naturhistoriske Museum.

Statens Naturhistoriske Museum oplyser, at Agpalilik-meteoritten opbevares udendørs af bevaringshensyn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00