Bruno Jerup
 svarer 
Trine Bramsen

Har Center for Cybersikkerhed de nødvendige tekniske kompetencer til at skulle stå for at undersøge leverandører?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 190, Spørgsmål 2

Besidder Center for Cybersikkerhed den nødvendige tekniske kompetence til at skulle stå for at undersøge leverandører og deres software, hardware etc? Har ministeren overvejet at etablere et særligt sagkyndigt udvalg med tekniske kompetencer, som rådgiver Center for Cybersikkerhed?

Svar fra tirsdag den 4. maj 2021
Center for Cybersikkerhed har faglig viden og mange års erfaring på området

Center for Cybersikkerhed har siden centerets oprettelse i 2012 været myndighed for informationssikkerhed og beredskab i telesektoren.

Som led i Center for Cybersikkerheds varetagelse af denne myndighedsopgave fører centeret tilsyn med teleudbydernes informationssikkerhed. I forbindelse med indgåelse af leverandøraftaler vedrørende den kritiske teleinfrastruktur varetager Center for Cybersikkerhed endvidere efter den eksisterende lovgivning en vigtig opgave med at gennemgå aftaleudkast samt vejlede og rådgive teleudbyderne om sikkerhedsmæssige aspekter.

Center for Cybersikkerhed har således allerede i dag en særlig faglig viden om teletekniske forhold. Endvidere har centeret mange års erfaring med at vurdere sikkerhedsaspekterne i leverandøraftaler vedrørende den kritiske teleinfrastruktur.

0:000:00