Sverige holder Færøerne og Grønland uden for nordisk topmøde

Grønland, Færøerne og Åland bliver ikke inviteret til nordisk topmøde i Stockholm, hvor kansler Olaf Scholz er gæst. Det bekræfter både den svenske minister for nordisk samarbejde og Færøernes lagmand over for Altinget.

Da Island havde formandsskabet i Nordisk Ministerråd i 2023, var Færøerne, Grønland og Åland inviteret til sommerens topmøde. Det bliver de ikke i år, hvor Sverige kun har inviteret Danmark, Finland, Norge og Island til Stockholm. 
Da Island havde formandsskabet i Nordisk Ministerråd i 2023, var Færøerne, Grønland og Åland inviteret til sommerens topmøde. Det bliver de ikke i år, hvor Sverige kun har inviteret Danmark, Finland, Norge og Island til Stockholm. Foto: Sean Kilpatrick/AP/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun WesthMiranda Olsson

Når Mette Frederiksen, Ulf Kristersson og de tre statsministre fra Norge, Finland og Island stikker hovederne sammen i Stockholm i maj, er Færøerne, Grønland og den selvstyrende finske øgruppe Åland ikke inviteret.

Det bekræfter den svenske minister for nordisk samarbejde, Jessika Roswall.

"Det er som sædvanlig op til formandsskabet at træffe beslutninger om mødets deltagere," siger hun i en skriftlig kommentar til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024