Alternativet vender Færøudvalg ryggen

FRAVALG: Alternativet sidder ikke i Folketingets nye Færøudvalg.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

En ordentlig vælgerlussing ved folketingsvalget 5. juni betød, at Alternativet gik fra at have haft ti medlemmer af Folketinget til nu kun at have fem folketingsmedlemmer. For at kunne overkomme den øgede arbejdsbyrde har partiet derfor måtte prioritere hårdt i, hvilke folketingsudvalg de sidder i. Og her har partiet valgt ikke at have sæde i Færøudvalget.

"Det er ren og skær et prioriteringsspørgsmål. Hvor er det, vi kan lægge vores arbejde. Det er ikke, fordi det ikke interesserer os. Det handler om, at vi skal kunne udfylde de pladser, vi har i udvalgene," forklarer partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, der peger på, at man sagtens kan lave politisk arbejde i Folketinget uden for udvalgene.

Arktisk minister på skift
Partiet har også fravalgt en plads i Forsvarsudvalget. Til gengæld har partiet fået et sæde i Grønlandsudvalget og er repræsenteret i både Det Udenrigspolitiske Nævn og Udenrigsudvalget.

Alternativet foreslog sidste år, at der skulle udpeges en særlig arktisk minister, som skulle gå på tur mellem Danmark, Færøerne og Grønland. En idé, der blev skudt hårdt ned fra flere sider.

 

0:000:00