"Jeg medgiver, at mit forarbejde i forhold til samarbejde med andre partier sikkert kunne have været meget bedre," lød det fra Alternativets fiskeriordfører, Christian Poll, på talerstolen, da han tirsdag præsenterede sit beslutningsforslag om offentlig indkøb af bæredygtig fisk og skaldyr.

Svaret kom, efter Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, havde stillet spørgsmål om, hvorfor Alternativet havde stillet et beslutningsforslag uden at have forsøgt at finde en alliance med andre partier forinden. 

Venstres ordfører mente, at der flere gange over de senere uger havde været beslutningsforslag, der tog unødigt meget af medlemmernes tid. Han henviste til, at Enhedslisten i de foregående uger har fremsat både en kemi- og naturpakke. Her blev flere beslutningsforslag om samme emne dog behandlet som forskellige punkter, og med kemipakken betød det eksempelvis, at debatten fortsatte til klokken 04.25 natten til onsdag 20. april.

Thomas Danielsen appellerede derfor til, at partierne samler flere beslutningsforslag i en bunke og tager en samlet debat om tilgangen til eksempelvis fiskeri. Det forslag mente Alternativets Christian Poll var en "glimrende idé".

Der var ikke flertal for selve forslaget fra Alternativet i folketingssalen. Flere partier udtrykte dog sympati for intentionerne bag forslaget. 

Alternativet lagde med forslaget op til, at kommunerne kun må indkøbe fisk fra fiskerier, der er certificeret med MSC- og ASC-mærker, og på den måde sikre, at Danmark fra 2020 udelukkende indkøber “bæredygtigt, ansvarligt, økologisk eller naturskånsomt fiskeri”. Dette påpegede flere ordførere dog ville være en unødig tvang af kommunerne.

Det er ikke første gang, at Alternativet fremstiller et beslutningsforslag, som de er blevet kritiseret for. I december præsenterede partiet et ændringsforslag til sit eget beslutningsforslag om medicinsk cannabis. Dengang erkendte partiet, at de ikke var nået så langt i arbejdsprocessen, da de fremsatte det oprindelige forslag.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser