Dansk Flygtningehjælp har fundet afløser for Christian Friis Bach

NAVNE: Den danske ambassadør i Israel, Charlotte Slente, er ny generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Hun overtager posten efter Christian Friis Bach, der blev fyret fra stillingen tilbage i april.

Charlotte Slente er ny generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Hun kommer fra en stilling som Danmarks ambassadør i Israel. 
Charlotte Slente er ny generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. Hun kommer fra en stilling som Danmarks ambassadør i Israel. Foto: Daniel Tchetchik/Dansk Flygtningehjælp
Benedicte Gjerding Dahlberg

Fra 1. december skal den danske ambassadør i Israel, Charlotte Slente, stå i spidsen for Danmarks største humanitære organisation.

Hun tiltræder nemlig posten som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. 

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse. 

Stærke lederegenskaber og international erfaring
Charlotte Slente har siden 2017 været ansat som Danmarks ambassadør i Israel. Sammenlagt har hun været tilknyttet Udenrigsministeriet i mere end 22 år i flere ledende stillinger. 

Charlotte Slente har blandt andet været centerchef for ministeriets afdeling for global udvikling og samarbejde samt øverste direktør for Danida. 

Det er da også Charlotte Slentes lange karriere i udenrigstjenesten, der har fået et enigt forretningsudvalg til at pege på hende som ny generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

"Charlotte Slente bevæger sig hjemmevant i det internationale humanitære diplomati, hun kender Dansk Flygtningehjælp godt og forstår kompleksiteten i vores opgaver − og så er hun en visionær leder med en bred vifte af ledelsesredskaber i rygsækken," siger formand i Dansk Flygtningehjælp Agi Csonka og fortsætter:

"Vi havde ikke helt turdet håbe på, at vi kunne finde alt det i en og samme person, men med Charlotte Slente er det faktisk lykkedes."

Svingdør
Med ansættelsen af Charlotte Slente har Dansk Flygtningehjælp haft tre forskellige generalsekretærer de seneste to år.

I 2017 fratrådte Andreas Kamm efter næsten 20 år på posten. Han blev efterfulgt af forhenværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R), der tilbage i april 2019 blev fyret fra stillingen efter kun to år. 

Dengang lød begrundelsen, at organisationen havde behov for en anden ledelsesprofil til at føre Dansk Flygtningehjælp gennem "de nødvendige forandringer, således at positionen som en af verdens førende humanitære organisationer videreføres".

Med ansættelsen af Charlotte Slente kan man håbe, at organisationen har fundet den rette til netop den opgave.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Charlotte Slente

Generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp
cand.merc.int. (Copenhagen Business School 1994)

Christian Friis Bach

MF (R), stifter, Warfair
cand.agro. (KVL 1992), ph.d. international økonomi (KVL 1996)

0:000:00