Christian Friis Bach fyret fra Dansk Flygtningehjælp

FYRING: Christian Friis Bach stopper som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp med øjeblikkelig virkning. Det sker, fordi forretningsudvalget ønsker en anderledes ledelsesprofil.

Placeholder image
Christian Friis Bach stopper i Dansk Flygtningehjælp 24. april. Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Forretningsudvalget i Dansk Flygtningehjælp har afskediget generalsekretær Christian Friis Bach.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse

Ifølge Agi Csonka, der er formand for Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg, er Christian Friis Bach ikke den rette til at føre organisationen videre.

"Christian er en visionær og idérig leder, som har sat mange spændende udviklingstiltag i gang. Samtidig er vilkårene for internationale humanitære organisationer i disse år under stærkt pres," lyder det fra Agi Csonka i pressemeddelelsen. Hun fortsætter:

"Et enigt forretningsudvalg vurderer, at der er behov for en anden ledelsesprofil til at føre Dansk Flygtningehjælp godt igennem de nødvendige forandringer, således at positionen som en af verdens førende humanitære organisationer videreføres."

Økonomiske udfordringer
Christian Friis Bach skriver på Facebook, at Dansk Flygtningehjælp har haft politiske og økonomiske udfordringer i hans tid som generalsekretær, og at fyringen tyder på, at han ikke har løst disse godt nok.

"Dansk Flygtningehjælp har i de sidste par år stået med store udfordringer både med økonomien, med et nyt stort it-system og med den politiske udvikling. I en sådan proces er det afgørende at få alle til at stå sammen – fra det nye forretningsudvalg til frontlinjemedarbejderne i Yemen og Afghanistan. Fyringen viser, at det ikke er lykkedes. Det er jeg ked af, men jeg ønsker Dansk Flygtningehjælp alt det bedste fremover," skriver Christian Friis Bach på Facebook.

Han tilføjer, at han vil bruge den næste tid sammen med familien, og at han nu "for alvor" vil forsøge sig som landmand.

Fortid i Folketinget og FN
Christian Friis Bach har været generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp siden november 2017. 

Han har tidligere siddet i Folketinget for Radikale, og fra 2011 til 2013 var han minister for udviklingsbistand, hvorefter han i en kort periode var udviklingsminister. Efter sin parlamentariske karriere blev Christian Friis Bach i 2014 leder af FN's Økonomiske Kommission for Europa (UNECE).

Indtil Dansk Flygtningehjælp finder en ny generalsekretær, tiltræder HR-direktør Mads Egeskov Sørensen som daglig leder.

Læs også

Omtalte personer

Agi Csonka

Programdirektør, Villum Fonden
cand.phil. (Københavns Uni. 1988), ph.d. (Københavns Uni. 2000)

Christian Friis Bach

Folketingskandidat (R), stifter, Warfair
cand.agro. (KVL 1992), ph.d. international økonomi (KVL 1996)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser