Dagens podcast: Der er knas i det amerikanske demokrati

AJOUR: Amerikanerne går til valgurnerne i en tid, hvor der næppe kunne være mere afstand og mistillid mellem Demokraterne og Republikanerne. Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, er i studiet og trækker perspektiverne og kommer med diagnosen.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

435 medlemmer af Repræsentanternes hus, 35 senatorer og 36 guvernører er på valg til det amerikanske midtvejsvalg.

Det er blevet kaldt en folkeafstemning om USA's præsident, Donald Trump, og Demokraterne har knyttet enorme håb til valget om at sætte en reel og symbolsk stopper for de seneste to år med den mest overraskende og nok også mest skandaliserede præsident i mands minde.

Men kommer det til at gå sådan? Er partierne overhovedet de samme som før Trump? Og hvorfor er amerikanerne så politisk splittede?

Magasinredaktør Esben Schjørring har Altinget og Mandag Morgens chefredaktør,  USA-kender Jakob Nielsen i Ajour-studiet.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Danmark, Iran og afslutningen på Første Verdenskrig Dagens podcast: Danmark, Iran og afslutningen på Første Verdenskrig Næste artikel Dagens podcast: Derfor har regeringen ikke flyttet vælgere med finansloven Dagens podcast: Derfor har regeringen ikke flyttet vælgere med finansloven
Aftale om kortere skoledag er tæt på

Aftale om kortere skoledag er tæt på

BAGGRUND: En aftale om justeringer af folkeskolereformen rykker tæt på. Regeringen har strakt sig langt på afgørende områder, og de store knaster er nu til at overse.