Hvad skal vi med Holger K. Nielsens nye selvbiografi?

Efter endt læsning af Holger K. Nielsens nye selvbiografi – med titlen ”Det var det værd” – ser Altingets chefredaktør Jakob Nielsen på venstrefløjens forhold til magt.

Arkivfoto, 2013. Fra 2011-2015 var Socialdemokratiet, SF og De Radikale i regering sammen. Fra venstre: Skatteminister Holger K. Nielsen,&nbsp;økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, statsminister Helle Thorning-Schmidt og finansminister Bjarne Corydon.<br>
Arkivfoto, 2013. Fra 2011-2015 var Socialdemokratiet, SF og De Radikale i regering sammen. Fra venstre: Skatteminister Holger K. Nielsen, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, statsminister Helle Thorning-Schmidt og finansminister Bjarne Corydon.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Vi glemmer det næsten i dag. Men regeringen og dens parlamentariske grundlag i De Radikale, SF og Enhedslisten har en nær og ikke mindst blodig fortid sammen.

Nemlig fra 2011-2015, hvor Socialdemokratiet, SF og De Radikale først gik i regeringen sammen og siden havnede i en gedigen regeringskrise, der endte med at SF forlod ministerkontorerne og meldte sig ud af regeringen.

Nu har en af de absolutte nøglefigurer fra den tid, nemlig SF’s gamle formand Holger K. Nielsen udgivet en selvbiografi, som ikke mindst åbner døren til den turbulente tid for centrum-venstre.

Hvilket portræt af sig selv og af dansk politik møder man i bogen? Hvad betyder perioden fra 2011-2015 for forholdet mellem S-regeringen og dens parlamentariske grundlag i dag? Og hvordan har venstrefløjen det egentlig med den magt, de søger, men gang på gang brænder sig på?

Det er emnet for dagens udgave af Altinget Ajour.

Vært: Esben Schjørring, politisk redaktør

Gæst: Jakob Nielsen, chefredaktør


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Holger K. Nielsen

Fhv. MF (SF), minister og partiformand
cand.mag. i samfundsfag og dansk (Københavns Uni. 1979)

0:000:00