Hvem blev inviteret, og hvem bankede selv på? Her er de 22 møder, Jacob Jensen holdt før sit dyrevelfærdsudspil

Seks møder med Landbrug & Fødevarer, besøg hos Danish Crown og Danske Svineproducenter og flere møder med forskellige dyreværnsorganisationer. Se, hvem fødevareminister Jacob Jensen (V) mødtes med i den dialogproces, der fungerede som optakt til forhandlingerne om en dyrevelfærdsaftale. 

Fødevareminister Jacob Jensen (V) holdt i løbet af 2023 en række møder med aktører og var på flere besøg for at blive klogere på udfordringerne med dyrevelfærd i landbruget. 
Fødevareminister Jacob Jensen (V) holdt i løbet af 2023 en række møder med aktører og var på flere besøg for at blive klogere på udfordringerne med dyrevelfærd i landbruget. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ella Hjalmsrud JørgensenAndreas Arp

Fødevareminister Jacob Jensen (V) var vidt omkring blandt relevante aktører, da han i løbet af 2023 stod i spidsen for en længere dialogproces om udfordringerne med dyrevelfærd i landbruget. 

Det viser møderækken, som Altinget har fået aktindsigt i.

Dokumenterne viser, at V-ministeren mødtes med en række forskellige interessenter over cirka 20 møder og besøg, inden regeringen i januar i år præsenterede dyrevelfærdsudspillet ”Sammen om dyrene”.

Ministeren varslede selv, at processen skulle bidrage til at komme "helt ind til kernen af udfordringerne" og få "taget grundigt fat om problemerne". 

Møderne tæller blandt andet flere møder med forskellige dyreværnsorganisationer, ét møde med Den Danske Dyrlægeforening og seks møder med forskellige afdelinger i Landbrug & Fødevarer.

Ifølge dokumenterne holdt Jacob Jensen dog ingen møder med relevante professorer og forskere på området. Læs mere om det her.

Få indblik i og overblik over alle møderne nedenfor. 

{{toplink}}
Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00