Københavnsk socialforvaltning bliver sat under økonomisk opsyn efter nye budgetoverskridelser

I årets overførselsaftale på Københavns Rådhus er der afsat et tocifret millionbeløb til at forhindre nye besparelser på socialområdet. Men nu kræver partierne bag større kontrol med socialforvaltningens økonomi.  

Socialforvaltningen i København har blandt andet til opgave at hjælpe hovedstadens udsatte og hjemløse borgere. 
Socialforvaltningen i København har blandt andet til opgave at hjælpe hovedstadens udsatte og hjemløse borgere. Foto: Linda Kastrup / Scanpix
Søren Dahl

Økonomien i socialborgmester Karina Vestergård Madsens (EL) forvaltning bliver nu udsat for granskning af rådhusets andre partier.  

Det sker efter et flertal på rådhuset, uden om Enhedslisten, for anden gang på kort tid har måtte afsætte millioner til at forhindre besparelser på socialområdet.  

Hvis vi var sat under administration, så ville Økonomiforvaltningen sidde hernede og styre vores økonomi. Det gør de ikke.

Karina Vestergård Madsen, socialborgmester (EL)

“Vi kan konstatere, at budgettet bliver ved med at skride i Socialforvaltningen, uden at man er i stand til løse problemerne varigt selv," siger Jakob Næsager, børne og ungdomsborgmester og leder af rådhusets tredjestørste parti, Konservative. 

“Derfor bliver vi nødt til at have bedre føling med, hvordan tingene egentlig foregår på socialområdet,” tilføjer han. 

“Meget lidt holdbar vej” 

I efteråret skulle socialforvaltningen spare 85 millioner kroner, blandt andet på grund af stigende udgifter på handicapområdet.  

Dem så forvaltningen sig nødsaget til at skaffe gennem besparelser på en lang række organisationer, der hjælper socialt udsatte.

I sidste ende lykkedes det politikerne at undgå nedskæringer på de sociale indsatser.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00