Mattias Tesfaye: Vi forsøger ikke at ligne Dansk Folkeparti

REPLIK: Socialdemokratiets udlændingepolitik skyldes hverken Dansk Folkeparti eller andre partier, skriver Mattias Tesfaye (S) i en replik til bogaktuelle Kristian Thorup, der kalder Socialdemokraternes position for utroværdig.

Af Mattias Tesfaye (S)
Integrationsordfører 

I sidste uge kunne jeg i et interview på Altinget læse om den nye bog Populismens Klassekamp skrevet af Kristian Thorup.

Her leverer forfatteren en fornuftig kritik af samfundets historiske svigt på udlændinge- og integrationsområdet. Og han har helt ret.

At højrefløjen ikke bekymrede sig om de sociale konsekvenser af indvandringen, kan ikke overraske. Men at også vi på venstrefløjen forsømte vores egne kernevælgere, der blev dæmoniseret og efterladt alene med integrationsproblemerne, var et svigt. Man kunne med rette have forventet mere af os. Vi skulle ikke have tilladt en ny etnisk underklasse at vokse frem i Danmark.

I dag er synet på udlændinge- og integration markant anderledes på venstrefløjen – særligt i Socialdemokratiet. Forfatteren siger til Altinget, at det er udtryk for, at vi ”har indtaget en utroværdig position”, hvor vi forsøger at ligne Dansk Folkeparti. Det synes jeg er en doven analyse.

Vores position på udlændinge- og integrationsområdet har udviklet sig gennem de seneste to-tre årtier. Den skyldes hverken Dansk Folkeparti eller andre partier.

Indvandringen udfordrer ligheden 
Vores holdninger på udlændinge- og integrationspolitikken skyldes først og fremmest, at vi har konstateret, at indvandringen presser kortuddannede og lavtlønnede. Det er de almennyttige boligområder, dagtilbud og skoler i disse områder, der løfter den største del af integrationsopgaven.

Og det er det ufaglærte arbejdsmarked, der skal åbne dørene op for nye medborgere med få kvalifikationer. Det er de mennesker, der har mest brug for en stærk velfærdsstat, som nu oplever, at socialpolitikken og sundhedsvæsenet også skal rumme flygtninge og deres behov.

Derfor er det helt rimeligt, at mange danskere ønsker sig kontrol med indvandringen og skærpede krav til integration. Og det er netop dette, som er kernen i det udlændingeudspil, Socialdemokratiet præsenterede i foråret 2018.

Udspillet kommer i naturlig forlængelse af Mette Frederiksens udtalelser om, at de socialdemokratiske vestegnsborgmestre i 1980’erne skulle have været mødt med opbakning, da de gav udtryk for deres bekymringer om indvandringen fra ikke-vestlige lande.

De blev i stedet mødt med forargelse og beskyldninger om fremmedhad. Det var en stor fejl, at disse borgmestre blev fejet af banen af både socialdemokrater og borgerlige i Folketinget.

Men bedre sent end aldrig. Socialdemokratiet er i dag fuldt fokuseret på, at velfærdsstaten skal kunne følge med indvandringen til Danmark – ellers ved vi godt, hvem der betaler prisen. Det bliver helt almindelige medborgere uden store indtægter – både dem med lyst og sort hår.

Det synes jeg ikke er utroværdigt. Tværtimod. Jeg synes til gengæld, det er utroværdigt, når jeg hører folk, der kalder sig venstreorienterede, og som samtidig vil rulle de fleste stramninger af udlændingeloven tilbage, som er vedtaget siden 1990’erne. Konsekvenserne af den politik er mere ulighed. Og det kan man ikke med troværdighed kalde venstreorienteret.

Forrige artikel Katherine Richardson: Regeringens klimaambitioner lever ikke op til Parisaftalen Katherine Richardson: Regeringens klimaambitioner lever ikke op til Parisaftalen Næste artikel Gitte Seeberg: Thulesen Dahl tager klima og autobranche som gidsler Gitte Seeberg: Thulesen Dahl tager klima og autobranche som gidsler
 • Anmeld

  J. Jensen

  Virkelighedsfjern

  Når den nye ledelses i socialdemokratiet besluttet, at der ikke måtte kunne presses et stykke papir ind imellem DF og Socialdemokratiets udlændingepolitik, så er det ikke humørforladt, at skrive "vi på venstrefløjen" om partiets linje på dette ene punkt

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Socialdemokratiet er ikke længere et venstrefløjsparti

  Jeg stemte på Socialdemokratiet fra starten af 80-erne til 2011, hvor jeg endda stemte personligt på Helle Thorning-Schmidt. Jeg blev så skuffet over partiets borgerlige kurs og stemmer derfor ikke længere på partiet. Partiets kurs bliver værre og værre. Senest med Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsens udtalelse om at den europæiske Menneskeretsdomstol er ødelæggende og Danmark skal »rode sig ud af« internationale domstole og konventioner. Han må være inspireret af Trump. Dansk Folkeparti klapper i hænderne.

  Henrik Sass Larsen mener at den europæiske menneskeretsdomstol blander sig. Det er jo forkert. Domstolen behandler jo kun sager, som er blevet appelleret af en borger, som mener at have fået krænket sine rettigheder af en national domstol. F.eks. den østrigske kvinde, som i sit hjemland blev dømt for at kalde Muhammed pædofil, Hun mente at hendes ytringsfrihed var blevet af den østrigske domstol, hvorfor hun appellerede sagen til den europæiske menneskeretsdomstol. Domstolen mente så ikke at den østrigske domstol havde krænket hendes ytringsfrihed. Det er besynderligt at Henrik Sass Larsen nævner dette eksempel på domstolens indblanding, da domstolen i dette tilfælde netop ikke blandede sig i en national domstols dom. Den omstødte jo ikke den østrigske dom.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Jesper Lund

  Det har altid været sådan, at socialdemokratiet har tab 2000 stemmer i minutter, når Sass Larsen har udtalt sig om dette eller hint. Det er man ikke uvidende om på News, så derfor har de været ret hurtige med at opfinde et program, hvor han kan komme til ordet her om mod det kommende valg.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Christian X

  Austrian Intelligence: 20k Migrants 'With Knives' to Break Into Europe
  https://www.breitbart.com/.../report-20000-migrants-almost-all-ar...
  Report: 20,000 Migrants 'Almost All Armed with Knives'
  Du ved vel hvad Breirtbart står for: Løgn, løgn og atter løgn

 • Anmeld

  A Hansen

  S prøver ikke at ligne DF ...

  ... på samme måde som Ferrari ikke prøver at ligne Mercedes i Formel 1.

  Det handler vel om at overgå for at vinde. Ferrari vil gerne vinde over Mercedes, og S vil gerne have nogle vælgere tilbage fra DF.

  Men før eller siden er kapløbet nået så langt, at en eller anden fra DF spørger, om S egentlig mener det alvorligt, når de beder danskerne stole på en søn af en indvandrer fra Eritrea...

 • Anmeld

  Christian X

  Desværre virker det som om,

  at alle dovent fastholder deres sort / hvide verdensbillede.
  I stedet for at anstrenge sig for at forstå befolknings-, økonomiske- kriminalitets-, ressource-statistikker og fremskrivninger vil man hellere bruge alle grimme midler (vildledninger, manipuleringer, intimideringer, insinueringer og decideret falske påstande) på at fremme/fastholde et dogmebillede, der kun eksisterer, fordi man er opflasket med det og fordi det FØLES godt og rigtigt. Men målet helliger ikke midlet - slet ikke et forkert glansbillede, hvor kønt det end måtte tage sig ud:

  https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE10993906/verden-er-under-hastig-forandring-medierne-har-bare-ikke-opdaget-det-endnu/

  Alle jer der lever i en drøm – vil vågne op i et mareridt – DF, SD, NB, AFD og Trump er kun begyndelsen og det er jeres egen forkerte kamp, der har skabt de modstandere, I har fået og får. Men det er desværre menneskets lod; det skal gøre ondt, før refleksionen indfinder sig.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Christian X

  Du er ret insisterende i din provovering af kredsen omkring de hvide nationalkonservative kredse, men der er ingen mærkbar folkelig opbakning til disse notoriske kværulanter, og den smule der er svinder langsomt ind.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Kim Nielsen

  Der er en række indlæg hvor det tilsyneladende er gået op for dem, at socialdemokratiet ikke længere et arbejderparti - det lever heller ikke op til at skabe et demokratiske socialisme
  Det er ikke kun S der har taget den højredrejning det har SF
  I den lyse blå regering gav de to partier deres vælgerbase bøllebank og Radikales daværende leder Margrethe Vesteragers udtalser i forbindelse med mange ledige risikerede at miste deres dagpengeret vidnede om ikike alene at Raikale havde fjernet sin fokus på det sociale, men empartien var forsvundet
  Den højredrejning har de partier været med til ved ikke at hoppe med på højredrejningen og ikke holdt fast ved sine oprindelige grundholdninger.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Ledende socialdemokrater afviser Sass

  J. Jensen
  Du har sikkert ret i Sass's negative effekt på tilslutningen til Socialdemokratiet.

  Lige nu har ledende socialdemokrater, f.eks. retsordfører Trine Bramsen, travlt med at afvise Sass's holdning. Men må da være svært, når Sass er gruppeformand. Han er jo ikke et perifert folketingsmedlem.

 • Anmeld

  Viggo Jonasen · cand.scient.pol lektor emer.

  "prøver ikke at ligne ..2

  En partileders eftertanke – ny flagsang på gammel melodi.

  Når jeg ser et rødt flag hænge
  på kongressens første dag
  kan det være lidt svært at fortrænge
  all' de ord, som jeg stod her og sa'
  da jeg kæmpede mod Sorte Karen *)
  hun som var på vor fane en plet.
  Nu er jeg blevet mere erfaren -
  så OK – det var hend', der havde ret!

  Det var sliddets slægters fane
  over fronten vid og bred.
  Den ku ungdommen ildne og mane -
  nu den låser hvert grænsernes led.
  Og når leddet vi af og til åbner
  kun de hvide lukker vi ind.
  Det er sådan vi passer på Danmark -
  mig og Tulle, kind imod kind.

  Jeg har stridt mod Pia Kærsgaard
  og mod DF's fremmedhad.
  Nu min kamp mod den sorte niqab står
  som det der gør min' vælgere glad.
  Jo, at vende for opinionen
  det blev min og partifællers sag
  så Lars Løkke kan stødes fra tronen
  selvom farven går lidt af vort flag.

  Jeg har set min' gamle fæller
  krumme tæer ved min svingom.
  Maksimering af stemmer, det tæller
  så: glem blot, hvorfra vi kom.
  Nu vor sang er na-tio-nale.
  Støjbjergs stramninger? Vi er da med.
  Skidt med EL og de radikale -
  Tulle hjælper mig nok lidt på gled.
  *) Jespersen

 • Anmeld

  Ib Heinisch

  Gamle Stalinster befinder sig vel i

  Ole Sohn, Marttias Tesysfaye er gode eksempler på at gamle Stalinister befinder sig vel tilrette i Socialdemokratiet og Mette F/Pernille Rosenkrantz-Theil forslag om tvangsfjerneles af børn er også taget lige ud af Nord-Koreas politiske manualer. Så det er ikke underligt at SD politik lægger sig og af DF

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Forsøger at ligne ?

  Nej. Man forsøger da ikke atforsøge at ligne nogen, som man efterhånden er helt magen til....??!!
  I sminker Jer for at lade som om I er socialdemokrater. Sminke holder som bekendt ikke længe. Glansen er bestemt ved at gå af Sankt Gertrud.
  Det er på tide, at Socialdemokratiet især indenfor murene på Slotsholmen får fundet sine egne ben, så de tør og kan være sig selv bekendt.
  Opvokset i en socialdemokratisk familie og selv befindende mig blandt socialt tænkende mennesker, der arbejdsmæssigt sætter stor pris at være sikret via "Den Danske Model",...tja.... SÅ kan jeg slet, slet ikke genkende socialdemokratiet.
  ....Og vil tænke mig gevaldigt godt om, inden jeg går til valgurnen.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Jeg stemmer ikke længere på Socialdemokratiet

  Nu stemmer jeg på SF, da jeg finder dette partis holdninger mest i overensstemmelse med mine egne. Det har også væsentligt at SF ikke længere er modstandere af EU medlemsskabet, men går helhjertet ind for EU samarbejdet.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Flygtningepolitiken skal være komplet

  Hvis et parti ønsker at begrænse modtagelsen af flygtninge, er partiet forpligtet til at komme med brugbar løsning på, hvad der skal ske med de flygtninge, som partiet mener ikke længere skal modtages af Danmark.

  Antallet af flygtninge i verden er bestemt af krige og forfølgelse. Disse flygtningen har krav på beskyttelse af verdenssamfundet. Danmark kan ikke bare ignorere dette store antal flygtninge og så udelukkende fokusere på nationale integrationsproblemstillinger. Danmark må deltage aktivt i opgaven at yde beskyttelse af alle verdens flygtninge i samarbejde med andre nationer.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Stemmer ikke på SF

  SF er også flyttet til højre og går varmt ind for et EU der er har taktatfæstet den meste rabitate liberberaoistisik økonomiske politik.
  Der smadder vores velfærdsstat
  SF havde heller ingen problemer med at støtte en række nedskæringer på det sociale område som ramte mange fra deres vælgegrupper hårdt
  Det ses også den vanvittige privatisere af offentlige virksomheder der er bestemt af EU
  Det er lige fra kernevelfærd til infrastruktur
  Privatisering har vist sig ikke være noget at råbe hurra enten i form af dårligere løn - og ansættelsesvilkår, eller der skal være færre ansatte og overtid bliver det dyrere for samfundet
  SF er åbenbart gået væk fra deres bastante krav i 1970 erne om decentralisering af magten og nu går ind fot centtalistisk magt i form af et EU - der ikke har ret meget med demokrati at gøre.
  SF ville gerne afskaffe forsvarsforbeholdet og ville sikkert støtte den franske præsident ønske om at blive en super militærmagt ( beskrevet i en Ritzau pressemeddelelse i medierne)
  Det er langt fra dengang SF var at finde ude på Fredsføjen
  For mig virker det besynderligt at man kalder sig socialist og har ikke noget problem med at ville føre en ultra økonomisk liberalistisk politik, og gerne ser at magten koncentrerede på få hænderne og støtte mere militæroprustning, og kun et påstået solidarisk med et afgrænset og begrænset til et antal af jordens lande.
  Det ligner ikke socialisme og er det nok heller ikke

 • Anmeld

  J. Jensen

  Verden er altså kommer videre

  Det burde alle dem som forherligere tiden for snart 50 år siden også tage sig sammen til at indse - også dem som for 46 år stemte nej til EF, og som stadig holder krampagtig holdet fast I den beslutning uder mottoet om ikke at give sig en tomme. Der er jo alligevel ingen under 30 år, der fatter en dyt af 70ernes politik

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen det er beynderligt at du signalerer unge under 30 år er dumme

  Der er skrevet mange mærkelig fra den forrige forfatter, og man kan kone i tvivle om, hvorvidt forfatteren virkelig mener det, som han skriver _ i hvert fald virke det ikke gennemtænkt
  Demokratiet stammet fra Platon - og jeg har aldig før stødt på den påstand fordi demokrati har eksistererede i flere århundrede at så er verden kommet videre og alle.
  Under 30 år forstår ikke noget som helst efter forfatterens noget
  Økomonisk tænkning og politik - herunder fordeling af samfundskagen har
  eksisteret siden industrialiseringen og ville fortsætte også de næste mange år.
  Spørgsmålet om krig og fred har ikke kun en holdbarsdato
  Desuden er der mange der ikke kunne stemme nej til EF i 1972 enten kritisk eller modstandere af EU .
  Det er ikke som forfatteren, der er radikal altid har haft en drøm om at opgive nationalstaten og blive en delstat i Fotbundsstaten Tyskland - tidligere var det i det tredje rige
  Derfor er EU et fyldstgørende erstatning for Radikale og forfatteren og alle dem, der ikke deler den opfattelse eller ikke ønsker at gå i samme retning er ikke kommet videre i livet og ikke har indset at demokratiet, velfærdsstaten økonomisk politik og spørgsmålet om miltæremagt er helt bort fra virkeligheden, fordi medborgere under 30 år ikke forstår noget som helst.
  Det er sørme en stor mistillid forfatteren har til den gruppe af medborgere

 • Anmeld

  Asger Brandt

  Det lykkes ellers meget godt

  .

 • Anmeld

  Peter Ole Kvint · omnilog

  Forklaring

  "Vi forsøger ikke at ligne Dansk Folkeparti"

  Vi er det rigtige Dansk Folkeparti

 • Anmeld

  J. Jensen

  Du skal se virkeligheden i øjnene Nielsen

  Efter 46 års medlemsskab af EU er det af naturlige årsager en stor del af befolkningen, der ikke har deltaget i afstemningen i 72, men det er helt sikkert ikke noget, der giver dem søvnløse nætter.
  Lidt kynisk kan man glæde sig over, at netop den andel af befolkningen, som er langt mere positiv indstillet over for det demokratiske samarbejde i EU, og alle de muligheder, der åbner sig i den forbindelse af naturlige årsager langsomt vil vokser sig større.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Jeg håber på en ny EU afstemning i Storbritannien

  Opinionsundersøgelser viser nu at der er et flertal i GB for at forblive i EU. især blandt unge. Jeg håber at dette vil resultere i en ny EU afstemning. GB hører hjemme i EU.

 • Anmeld

  stig richard hansen · politikerlede

  Blokpolitik???

  Der findes ikke mere en roed og en blaa blok - nu har vi Lueseblaa blok og moerkeblaa blok.
  "PS.: Jeg sidder med en udenlandsk computer - derfor disse stavemaader."

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen er det ikke dig der har lidt problemer med virkeligheden

  Den, der må have problemer med virkeligheden, er dig der mener at demokrati, velfærdsstat, økonomisk politik og miltæroprustning ophørte for 50 år siden
  Det er en påstand, at et ovrrvæltendr flertaltal af de unge er for EU, der er ikke afholdt en folkeafstemning , hvor det er kun de unge ( dem under 30 år efter dig), der har stemt om EU
  Det ville jo også være farligt, hvis du har ret i, at de unge ikke beskæftige sig med de nævnte politiske områder

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Du opfinder altid dine egne argumenter, og fortsætter derefter debatterne ud fra dem

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det er udtryk for manglende respekt for demokratiet du giver udtryk for
  Der er et flertal af befokningen i Storbritannien der stemte nej til at blive i EU
  Jeg kan forstå, at du mener, at man skal have en ny folkeafsteming, fordi en tilfældig meningsmåling viser sig noget andet.
  Betyder det efter din opfattelse at hvergang en meningsmåling viser noget andet end selve folkeafstemningen skal der afholdes en ny folkeafstemning, for så kunne borgerne ikke bestile andet end at løbe til folkeafstemninger
  Det er demokratisk farligt for demokratiet, hvis man ikke ønsker at respektere en folkeafstemningsresulatet
  Det undrer mig at du kan være tilhængere af menneskerettigheder når du ikke respekterer en folkeafstemnings resultatet
  Det er nok ikke så underligt når man tænker på at EU ikke er demokratisk og har intet med socialisme at gøre

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen

  Jeg argumenter ud fra dine besynderlige kommentar _ jeg ved godt, at du har svært ved at forstå det du selv skriver

 • Anmeld

  J. Jensen

  Sådan stemte UK

  Af de 18-24 årige stemte 29 % leave
  Af de 50-64 årige stemte 60% leave
  Af de +65 årige stemte 64% leave
  Mon ikke det er disse tal, der overført til danske forhold, der helt naturligt vil øge tilslutningen til det demokratiske samarbejde i EU.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen er der ingen i aldersgruppen mellem 25- 49 år

  Kunne jeg ikke få et billede af dig, så kan man virkelig se den person, der fremsender det ene efter det andet besynderlige påstand, for det er svært at det kom fra en der reflekterer over hvor absurd det er
  Det er svært at sammenligne med folkeafstemninger eller valg fra land til land
  Jeg kan forstå på de aldersgrupper - at der ikke eksisterer en aldersgruppe fra 25 - 49 år

  Er du ikke glad for at EU forventer at indgå aftale med Storbritannien om vilkårene I forbindelse med sidstnævnte træder ud i demokratiet og vi andre må leve i med EU, som har et demokratisk underskud

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Svar til Kim Nielsen

  En folkeafstemning kan aldrig være et udtryk for manglende respekt for demokratiet, da en folkeafstemning netop er det ultimative udtryk for demokrati, hvor hele befolkningen får mulighed at tage stilling et emne.

  Med din opfattelse burde det også være udtryk for manglende respekt for demokratiet hvert 4. år at bede befolkningen om at stilling til Folketingets sammensætning ved et folketingsvalg. Du må mene at et folketingsvalg hvert 30. år ville være mere demokratisk.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Du skriver
  "Det er en påstand, at et ovrrvæltendr flertaltal af de unge er for EU, der er ikke afholdt en folkeafstemning , hvor det er kun de unge ( dem under 30 år efter dig), der har stemt om EU"
  Derfor henviser jeg til tal, hvoraf det fremgår, at der er afholdt en afstemning, der viser at der er et overvældende flertal af unge under 30 år, der bakker op om EU. En afstemning der sagtens kan overføres til danske forhold.
  Men så efterspørger du straks om noget andet. men den gruppe du nu spørger til er jo ikke alle under 30 år, hvilket du nok har bemærket, så derfor er det ikke nævnt

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  J.Jensen

  Det giver ingen mening at overføre et valg fra Storbritannien til Danmark og jeg kan se alddrsintervallet mellem 25 -49 år ikke er medtaget eksister den aldersgruppe ikke eller har de stemt på en måde der ikke behager dit radikale hjerte ?

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Der er forskel på en folkeafstemning og et folketingsvalg ifølge grundloven skal der holdes valg hver 4 år og hvis der er konstateret flertal mod regeringen kan der afholdes valg, hvis ikke regeringen går af og overleverer regeringsmagten til et andet parti
  .
  Folkeafstemning om et emne bliver entev vedtaget eller forkastet og det kan enten være binddnxd eller vejledende - og politikerne kan tilkendegive at de følge resultatet af afstemningen, selv om den er vejledende.

  Det kan være demokratisk at foretage en ny folkeafstemning efter et stykke tid

  Derimod er det manglende respekt for demokrati at allerede inden afstemningen er forbi og man kan forudsige resultatet at kræve en afstemning, fordi resulatet ikke er blevet som man ønsker
  Det virker barokt når man i sin argumentation henviser til meningsmålinger fot krav om at få en ny folkeafstemning - for det første er der ved meningsmålinger stor matematiske usikkerhed, for det andet dette betyder, at hver gang en meningsmåling at en evt. folkeafstemning ville få et andet resultatet end det sidste afholdte så skulle der holdes en ny folkeafstemning.
  For det tredje har der i forbindelse med folkeafstemninger i Danmark om EU været et klart flertal for afskaffelse af et af forbeholdene og når afstemningen var et klart flertal imod
  Endelig det ville være farligt i længden hvis befolkningen får den opfattelse at man ikke respekterer deres valg

  Jeg undrer mig over at du og andre åbenbart mener, at dst kun er unge under 30 års stemmer der tæller noget - måske er det fordi det passer lige indi dine ønsker og hvis resultat hos de unge var anerledes - så kunne det være aldersgruppen over 80 år.
  Jeg undrer mig over at nogle kaldet sig socialist går ind for noget der udelukkende baserede på kapitalismens principper og har ikke ret meget med demokrati at gøre

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Det vil være respekt for demokratiet, hvis de britiske vælgere igen bliver spurgt om Storbritannien skal melde sig ud af EU. De britiske vælgere har siden afstemningen i juni 2016 været vidne til et håbløst forhandlingsforløb mellem GB og EU samt vidne til at britiske politikere ikke kan blive enige om noget som helst vedrørende brexit. Yderligere må konsekvenserne ved brexit blevet mere tydelige for vælgerne. Derfor behov for en ny afstemning.

  Den britiske vicetransportminister Jo Johnson er trådt tilbage. Han mener, at løfterne folkeafstemningen i 2016 ikke er opfyldt og kræver derfor en ny afstemning.

  Storbritanniens premierminister, Theresa May, er faktisk modstander af brexit. Brexit-tilhængerne har selv ikke formået at få indsat en brexit-tilhænger som premierminister.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det var da en mærkelige begrundelse at det er demokrti at skide på et flertal af Storbritanniens befolknings beslutning.
  Det er ikke et godt argoment at sige fordi udenrigsministeren har trukket sig eller prmærierministeren er for EU så skal der afholdes folkeafstemning
  For de en er for og en er imod rykker ikke. ved flertallet.

  EU har været meget uvillig i forbindendelse med forhandling om Vilkårene for at Storbritannien skal have en aftale med EU om at forlade EU.

  Jeg undrer mig stadigvæk, at du er socialist og går ind for et system der kun varetager kapitalismens interesserer, smadder vores velfærdsstat og infrastruktur - istedet for nationalisering går SF nu ind for privatisering - som er et must for EU.

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Jeg er da ikke socialist i gammeldags forstand, hvor staten skulle eje hele produktionsapparatet. Den form for socialisme har vist sig ikke at give gode livsvilkår for mennesker og har kun været praktiseret i lande med diktatur og/eller etpartistyre.

  SF er da også tilhænger af den liberalistiske samfundsmodel, som vi har i Danmark og i andre europæiske lande, men arbejder for at denne samfundsmodel skal komme alle til gode med et veludbygget velfærdssystem og økonomisk udjævning. Med forsvar for de svageste. Og kæmpe for humaniske værdier

  Jeg foretrækker at betegne mig som venstreorienteret.

  Kampen for venstreorienterede værdier foregår bedst med Danmark som medlem af EU.

 • Anmeld

  ole rasmussen

  Vi forsøger ikke at ligne Dansk Folkeparti

  Men det er svært at se forskel....

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Det ret underligt at befinde sig i et parti der efter eget udsagn bekender sig til socialisme og hvis formand ligefrem har sagt hun elsker
  Du har ret i at EU sikre den super liberalistiske ideologi hvilet millioner af mennesker har oplevet i form af ringere levevilkår og deres indflydelsenpå de retsregler der regulerer dere levevilkår.
  Det på samtidig medgives at det har været en stor del for de rigeste og dem der har økonomisk fordel af være ansat eller valgt i EU
  Det er ret besynderligt at kalde sig venstreorienterede, når man er liberalistisk b
  Det er eksempler på at staten har skabt virksomheder der har cærdt til gavn for samfundet og givet stor overskud, som på grund af EU s krav om privatisering er foræret til kapitalisterne og gjort det dyre for borgerne
  Naturlig må du mene at EU bedst varetage dine interesser og jeg har ligeså meget ret til ikke at mene det - det er nok forskellen på at være liberalist og socialist
  Det er godt, at hvis SF ligesom dig bekender klart kulør, at SF fikke er socialister men liberalister der kalder sig for venstreorienterede

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Hvilket parti stemmer du selv på?

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Rolf Nielsen

  Det parti der er mest venstreorientede

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Det må være Enhedslisten. Det er der, hvor SF var for 40 år siden.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Rolf Nielsen - det er ikke min skyld af i løbet af 40 år er gået tilbagevist udviklingen

  SF har aldig været et rigtigt evenstreorienterede partiet og det bestemt ikke udtryk for en udvikling at partiet er blevet så liberalistisk at du som højreorientede socialdemktat føler, at dine synspunktet bedst bliver varetaget af SF
  Det er ret pudsigt at den egoistisk og selvtilstrækkelighed som er kendetegnet er for liberalismen har eksisteret i mere end 100 år, for dig er gode gamle værdier
  Det er da rart for dig at du genfinder de gode gamle liberalistiske principper om usolidaritet og sig selv nok i SF.
  Vi har samme efternavn og du kommer formentlig også fra arbejderklassen, og hvis det er tilfældet, så er det en gåde for mig, at du liberalist, for er der nogen i historien og nu som har modarbejdet arbejderklassen så er det liberalisterne

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper kund

  Jeg er kommet til at skrive forkert navn det ovennævnte svar var rettet mod dig

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Rolf Nielsen? Jeg hedder Jesper Lund,

  Jeg har lige læst SF's principprogram. Jeg skrev tidligere at SF er
  tilhænger af den liberalistiske samfundsmodel, som vi har i Danmark. Det var vist forkert, da 'SF's mål er et socialistisk samfund til gavn for det store flertal. ...Et socialistisk samfund med demokrati, solidaritet, bæredygtighed og miljømæssig ansvarlighed." Jeg kan dog ikke finde i principprogrammet en ultimativ forkastelse af den grundlæggende danske kapitalistiske samfundsmodel, men mere en tilpasning, så den bliver til gavn for det store flertal.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Jesper Lund

  På den ene side har tidligere udtalelser fra Kim Nielsen afslørede en så mangelfuld indsigt i enhedslisten historie og udspring af gammel kommunisterne, at han næppe kan slå sine folde i det parti, men på den anden side er hans politiske holdninger så solidt plantet i luften, at man alligevel ikke helt kan afvise din formodning.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund

  Jeg er lidt foruroliget på din vegen at du ikke kan læse - for inden du skrev det noget besynderligt, havde jeg gjort opmærksom på jeg var kommet til at skrive forkert navn - men du kommer måske fra same hjem som J.Jensen
  Demokratisk socialisme har ikke betydet, at socialister skulle tilpasse sig et kapitalistisk samfund men forandre det til et socialistisk - jeg kan anbefale dig at læse bøger skrevet påkom politiske teorier eller idehistorie
  Det er ikke først gang, du påstår noget helt ved siden.
  Du påstod,at EU er garant for social sikkerhed - selvom velfærd ikke til dens kdrneområde.
  Du påstod at EU er demokratisk - selv om EU betegnes at have underskud med demokrati
  Jeg kan anbefale dig at læse kampen om Demokratiet i Europa.
  Du skrev engang at videnskab afhang af om du er tiltro til det - det giver måske et godt billlede af dine åndsevner
  Måske er det en tendens på beboerne på hjemmet at skrive en masse sludder og udstille sin uvidenhed
  Det er bare en god råd at sætte sig lidt ind i det man går ud og påstår

  Din påstand var der er bedst for samfundet og alle er din subjektive holdning og derfor behøver ikke at være sandheden.
  Du må da fuldstændig forvirrede oven i hovedet - når du er liberalist og ville stemme på et parti der ville forandre det
  Jeg håber at tage fejl at du ikke bor på hjemmet

 • Anmeld

  Jesper Lund

  Kim Nielsen

  Jeg gik ud fra at du var intelligent nok til at du kunne regne ud at mens jeg skrev næstsidste kommentar så havde du indlagt en ny kommentar. Men jeg tog fejl.

  Vores debat stopper her fra min side. Den begynder at minde mig for meget om "debatterne" på de nu nedlagte blogs på b.dk.

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund - der er fint med mig - bare boglige venlige råd til dig

  Det er fint for mig
  Jeg kan konstaterer at nårdu skriver noget sludder om demokratisk socialisme fordi du tilsyneladende ikke sætter dig ind i begrebet, at du ikke ønsket at blive konfronterede mes det.
  Et venligt råd når du i andre sammenhæng og ved andre emner, du giver din holdninger til kende - som er positiv- så sæt dig i det mindet ind i det, som du skriver om.
  Et andet råd lad vær med at tage andre til indtægt for din holdninger.
  Du ønskes en god weekend

 • Anmeld

  Kim Nielsen

  Jesper Lund - undskyld for min sprogbrug over for dig

  Jeg vil gene undskyld for mit sprogbrug over for dig, men det ændrer ikke mht. mine synspunkter
  Du ret til at være for EU, som jeg har mht. at være modstandere af EU

 • Anmeld

  J. Jensen

  Kim Nielsen

  Du ændre vist aldrig hverken dit sprogbrug eller dine paroler. Du fortryder, men starter så straks igen. Jeg ved fra fra tidligere debatter med dig, at munden løber over med det hjertet er fuld af, og at din modstand mod EU tager sit udgangspunkt i, at Rusland ikke er medlem af det demokratiske samarbejde. Men som med alt andet er også den politiske holdning plantet solidt i luften, og man kan kun anbefaler dig, at følge Jesper Lunds opfordring til at rykke 40 år frem til virkeligheden

 • Anmeld

  Martin jørgensen

  En stemme i debatten om EU både i fortid ,nutid og fremtid

  Læs interwietet( 10/11) med tidligere overvismand Christen Sørensen her på altinget.dk

 • Anmeld

  J. Jensen

  Martin Jørgensen

  Det er altid svært, at vurdere udtalelserne på baggrund af et kort interview, og selv om Sørensen har en betydeligt større økonomisk forståelse end min egen, så hæfter jeg mig alligevel ved, at manden er ræverød, og derfor ikke har mine bekymringer med at bruge løs af pengene, og dermed gældsætte sig efter et amerikansk forbillede. Den regning vil nemlig aldrig ende på hans eget bord.
  Ser man derimod på hans tidligere udtalelser, så har han alligevel haft sine egne betænkeligheder når det kommer at bruge løs af pengene man ikke har, men det er jo også udtalt i en anden tid
  "Krisen: Fogh overhørte nationalbankens advarsler – og nu kommer regningen! I 2006 advarede Nationalbanken regeringen mod at fortsætte den løse finanspolitik. Men regeringen lod økonomien koge. Og dermed har Fogh gjort sig skyldig i den mest uansvarlige økonomiske politik siden 1970’erne. Af professor Christen Sørensen, Syddansk Universitet, Odense

  "Finanskriser opstår af og til. I 1987 oplevede vi det store børskrak: den sorte mandag 19. oktober. I 1997 var det den sydøstasiatiske finanskrise med voldsomme devalueringer og tab, vi blev vidne til. Verden kom sig hurtigt over disse kriser, fordi de var begrænset til dele af den finansielle sektor og/eller til mindre økonomisk tungtvejende lande. I vurderingen af, hvordan det vil gå denne gang, er det vigtigt at erindre, at mindst et halvt år før den finansielle krise brød ud i lys lue i september, da Lehman Brothers fik lov til at gå konkurs, var der mange, der forudså, at den amerikanske økonomi var på vej ud i recession. Baggrunden for denne krise var det begyndende sammenbrud af det amerikanske boligmarked. Bag dette sammenbrud lå igen, at en uansvarlig og skrupelløs finansiel sektor i USA – eller rettere betydelige dele heraf – havde sammenstrikket låneprodukter, der forudsatte, at boligpriserne vedvarende ville stige! Men det var ikke den eneste årsag – og næppe heller den væsentligste. Som i den sydøstasiatiske krise i 1987 var en helt afgørende årsag også en uansvarlig finanspolitik nu kombineret med en alt for lempelig pengepolitik med meget lave renter, der fra USA endvidere bredte sig til andre lande. Denne politik medførte, at der i den amerikanske økonomi udviklede sig to store underskud – så store, at man kunne overveje, om den amerikanske økonomi grundlæggende var sund. Siden 2001 har det offentlige haft underskud, og i 2008 vil underskuddet nå et foreløbigt maksimum på ca. 6 % af bruttonationalproduktet (BNP), altså dobbelt så højt som er tilladt i henhold til EU's vækst- og stabilitetspagt. Nedturen betyder, at underskuddet vil blive endnu større i 2009 og givetvis i et stykke tid herefter. Den offentlige gæld er i dag på over 10.000 mia. dollars eller på 34.000 dollars per person svarende til knap 190.000 kr. per person – børn som voksne. Det andet uholdbare underskud er betalingsbalanceunderskuddet. Siden 1992 har der været underskud på betalingsbalancens løbende poster, og i de seneste fire år har underskuddet været over 5 % af BNP. De vedvarende underskud har betydet, at renteudgifterne (netto) nu udgør omkring en tredjedel af betalingsbalanceunderskuddet. I fortsættelse heraf må det naturligvis også give anledning til bekymring og uro, at det tilsyneladende er en nødvendig forudsætning for at blive præsident i USA, at man lover skattelettelser uden sikkerhed for tilsvarende reduktioner af de offentlige udgifter, selv i en situation som nu med meget betydelige offentlige underskud."

  Men såfremt han kan retfærdiggøre de fordele, der er for de fattigste amerikanere ved den katastrofekurs, som jeg syntes at USA sejler hen imod, og som fremkommer af vedlagte link, så lytter jer gerne.
  http://www.usdebtclock.org/ • Anmeld

  Kim nielsen

  J Jensen uforståelig udlægning af hvad jeg har skrevet

  Det er nogle underlige påstående du strøger dig om med
  Min holdning til EU et ikke beroende på om Rusland er med eller ej
  Jeg anser EU for udemokratisk og smadder vores velfærd på grund af den mest perfide økonomisk teorie, som EU har traktatfæstet
  Det var en økonomisk politik som Storbritannien og Chile førte og var næsten årsagen til at begge lande var ved gå neden om og hjem
  Det er ingen som har patent på virkeligheden, jeg beklager mit sporbrug over for Jesper Lund - men det ændrer ikke min kritik og undren over J.L. påstande.
  Christen Sørensen har ret i sin kritik - og hvis det ikke havde været for Obama var Danmark ikke blevet trukket ud af den økonomiske krise
  Det er lidt af en nyhed at Christen Sørensen er ræverød.
  Kenys økonomiske teorie var Radikale fortaler for før EU , da de i havde regeringsmagten med S
  Du er jo radikal og anser dig formentlig ikke som værende ræverød

 • Anmeld

  Morten Anker Christensen · Landmand

  Det lykkes ellers meget godt, Mattias!

  Soc.dem. er, på trods af en størrelse der godt kunne give mod til at fastholde sin egen identitet, blevet et parti der bare konkurrerer med Venstre om at være så DF agtige som muligt udfra tesen om at 80% af vælgerne vil stemme på det parti der er mest uanstændigt og udansk i dets politik mod fremmede. Det er hovedløst og uansvarligt og det ødelægger den demokratiske proces i vores land og lader døren åben for totalitarisme og forråelse af befolkningen. En forråelse som særligt IS - altså Inger Støjberg har stået i spidsen for ved at lade de værste DF-profiler stå med på det ene vanvittige overgreb på civile rettigheder efter det andet.
  Når Soc.dem. ikke siger fra men derimod signalerer støtte til DF så blåstempler de netop det skred som er sat i gang i befolkningens holdninger til moral, menneskerettigheder, internationalt samarbejde og mange af de andre vigtige kendetegn på et fredeligt, demokratisk og respektfuldt samfund som skulle gå foran i verden for at sikre den mod krig, vold og undertrykkelse.
  I har ikke jeres egen politik mere Mattias og dermed er I med til at trække Danmark med i det anstændighedsskred som store dele af den vestlige verden og især USA er faldet med i.
  Danskernes største trussel er ikke mellemøstlige terrorister eller imamer i danske moskeer og slet ikke de indvandrere som nu om dage er ved at integrere sig i Danmark - mod odds, kan man roligt sige. Den største trussel er de ryggesløse politikere i DF, Soc.dem. og Venstre/Konservative som med ansvaret for landets ledelse, undergraver alle vestlige og demokratiske værdier i disse år og åbner vores samfund for Putins Rusland og Vesteuropas kollaps som leder i demokrati, fred og frihed.