Omdannelse af Pusher Street og værtsby for Skole OL: Her er Københavns nye minibudget-aftale

Et bredt flertal bestående af Socialdemokratiet, Konservative, SF, Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har indgået en ny politisk aftale om Københavns Kommunes økonomi.

Socialdemokratiet, Konservative, SF, Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgår en ny aftale med investeringer i blandt andet socialområdet, børn- og ungeområdet og indsatser på idrætsområdet.
Socialdemokratiet, Konservative, SF, Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti indgår en ny aftale med investeringer i blandt andet socialområdet, børn- og ungeområdet og indsatser på idrætsområdet.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Et flertal på Københavns Rådhus har sat deres underskrift på en ny minibudget-aftale for de midler, der ikke blev brugt i sidste års kommunale regnskab i hovedstaden.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Socialdemokratiet, Konservative, SF, Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er blevet enige om en aftale, der særligt sætter spot på socialt udsatte borgere, børn og unge, grøn byudvikling, en omdannelse af Pusher Street og indsatser på idrætsområdet.

Ifølge overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) viser aftalen, at København tager ansvar for borgere i mistrivsel.

”Som socialdemokrat er jeg først og fremmest glad for, at vi med aftalen tager ansvar og siger til de københavnere, der mistrives: Københavns Kommune er der for jer. Uagtet om du kæmper med psykiske eller fysiske udfordringer. Uanset om du er barn, ung, ældre eller socialt udsat,” udtaler hun.

Partierne har vurderet, at det er nødvendigt at afsætte i alt 564,6 millioner kroner til socialområdet og børn- og ungeområdet. Det går til de københavnere, som ”har brug for fællesskabets hjælp”.

Overborgmesteren ser også frem til omdannelsen af Pusher Street.

”Og så tror jeg, at rigtig mange er glade for, at vi har fundet penge til omdannelsen af Pusher Street. Voldsspiralen og den medfølgende utryghed derude har været en gordisk knude i årtier,” fortæller Sophie Hæstorp Andersen.

Foruden investeringerne i socialt udsatte og børn og unge har idrætsområdet også fået en del opmærksomhed i aftalen.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00