Opsamling på temadebat: Hvordan forebygger dansk idræt fremtidens sygdomsbyrde?

Hvilke forebyggelsesindsatser er mest effektive, og hvordan kan danske idrætsforeninger bidrage til at forebygge fremtidens sygdomsbyrde? Læs eller genlæs pointerne fra Altingets temadebat.

"Vi kan se, at det
særligt er forekomsten af kroniske sygdomme, multisygdom og funktionsnedsættelse
særligt hos ældre, der vil lægge pres på sundheds- og ældreområderne i fremtiden", skriver Robusthedskommissionen i deres anbefalinger.
"Vi kan se, at det særligt er forekomsten af kroniske sygdomme, multisygdom og funktionsnedsættelse særligt hos ældre, der vil lægge pres på sundheds- og ældreområderne i fremtiden", skriver Robusthedskommissionen i deres anbefalinger.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

"Vi skal have større ambitioner for den strukturelle forebyggelse."

Sådan står der i Robusthedskommissionens anbefalinger, som direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, for nylig overrakte til Sundhedsminister Sophie Løhde (V).

{{toplink}}

I rapporten uddybes det, at en stor del af den fremtidige sygdomsbyrde kan forebygges: "Bæredygtighed på sundheds- og ældreområdet handler derfor også om, at vi bliver mere ambitiøse på de strukturelle forebyggelsesindsatser, som vi ved virker", står der blandt andet.

Derfor anbefaler kommissionen, at "fysisk inaktivitet og usunde kostvaner modvirkes, og at den mentale sundhed øges."

Det har en række eksperter, politikere og centrale aktører sat til debat i Altingets debatspalter den seneste tid.

 Det har vi gjort ved at stille spørgsmålene:

Læs eller genlæs pointerne her.

Panel

0:000:00