Pape langer ud efter statsministeren: Hvorfor skal en kommune have tilskud efter antallet af almene boliger?

VIDEO: Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efterlyser en god begrundelse for, hvorfor kommuner skal have særligt tilskud efter antallet af almene boliger.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Jeppe Maagaard Holm

Regeringen lægger i sit udpil til et nyt kommunalt udligningssystem op til at ændre et kriterie, så der lægges særligt vægt på almene boliger.

Men der er ingen saglige grunde til, at en kommune skal have tilskud efter antallet af almene boliger. Det bør i stedet handle om, hvilke mennesker der bor i boligerne.

Sådan sagde Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, onsdag til statsminister Mette Frederiksen (S), da der var spørgetime i Folketingssalen.

"Det bør da handle om, hvem der bor i boligen, i stedet for om der er klassiske socialdemokratiske kommuner, der bygger meget alment," lød det fra Søren Pape Poulsen.

S tilgodeser S-kommuner
Partiformanden insinuerede kraftigt, at regeringen tilgodeser Socialdemokratiske kommuner bevidst med deres udspil til en ny kommunal udligningsreform.

"Jeg har svært ved at tro, at den kirurgiske præcision, hvormed de socialdemokratiske vestegenskommuner får flere penge, er tilfældig," sagde partiformanden.

"Kan statsministeren ikke forstå, at vi er nogen, der mener, at det her virker utrolig kirurgisk præcist i forhold til, hvem der lige skal have nogle flere penge?"

Statsminister afviser kritik
Det afviste statsministeren pure. Kommuner med mange almene boliger har ofte også flere sociale problemer, mens flere kommuner – særligt nord for København – hverken har en høj andel af almene problemer eller sociale problemer i samme omfang, lød det fra statsministeren.

”Det kan da ikke nytte noget, at vi står i 2020 og forsøger at bilde nogen ind her i Folketingssalen, at i de kommuner, hvor der er en meget høj andel af almene boliger, ikke også er flere sociale problemer.”

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00