Podcast: På torsdag venter endnu et definerende øjeblik for EU-samarbejdet

AJOUR: Skal de coronaramte lande i Sydeuropa på benene igen med fælles EU-lånemetoder? Det spørgsmål er centralt før torsdagens videotopmøde, hvor stemningen imellem landene forud for mødet ikke ligefrem har været god. Altingets chefredaktør analyserer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Italien og Spaniens økonomier er hårdt ramt som konsekvens af coronavirussen.

Derfor bør EU finde en måde at hjælpe de hårdest ramte lande på benene igen, mener Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. Han vil genoplive de såkaldte euroobligationer og omdøbe dem til coronaobligationer, så eksempelvis Italien og Spanien kan få mulighed for at låne penge billigere.

Men den idé møder ikke umiddelbart opbakning blandt alle EU-landene. Tyskland, Holland og Danmark er nogle af nej-sigerne.

Hvad består Macrons idé af, og hvorfor er de to lejre så uenige? Det er nogle af spørgsmålene, som Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, svarer på i dagens udsendelse forud for videotopmødet, der har stor betydning for det interne forhold medlemslandene imellem.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan vil Google, Apple og den danske stat føre digital kamp imod coronavirussen Podcast: Sådan vil Google, Apple og den danske stat føre digital kamp imod coronavirussen Næste artikel Podcast: Der mangler stadig afgørende viden, før børnene kan lege frit igen Podcast: Der mangler stadig afgørende viden, før børnene kan lege frit igen