Ny temadebat: Hvad må Trivselskommissionen ikke overse?

Som lovet i sit grundlag har regeringen nedsat Trivselskommissionen, der skal undersøge, hvorfor danske børn og unge mistrives, og hvordan problemet kan løses. Men hvad er det vigtigste, Trivselskommissionen ikke må overse? Det spørger Altinget en række aktører om i en ny temadebat.

Op til folketingsvalget 2022 demonstrerede Bevægelsen for Børn & Unge for bedre trivsel for de danske 0-25-årige. Da SVM-regeringen præsenterede sit regeringsgrundlag, lovede de at arbejde for bedre trivsel for børn og unge. Det er dét arbejde, trivselskommissionen skal bistå regeringen i. Arkivfoto.
Op til folketingsvalget 2022 demonstrerede Bevægelsen for Børn & Unge for bedre trivsel for de danske 0-25-årige. Da SVM-regeringen præsenterede sit regeringsgrundlag, lovede de at arbejde for bedre trivsel for børn og unge. Det er dét arbejde, trivselskommissionen skal bistå regeringen i. Arkivfoto.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Katja Gregers BrockLine Høvik Søby

Danske børn og unge mistrives i hidtil uset omfang. Flere føler sig ensomme, diagnosticeres med angst eller depression eller mistrives generelt.

Det er en "bekymrende stigning i antallet (af børn og unge, red.), der ikke føler sig godt tilpas", stod der i regeringsgrundlaget.

Derfor nedsatte regeringen 'Trivselskommissionen' i august 2023. Dens formål er at komme med løsninger på, hvordan danske børn og unge i alderen 0 - 25 år kan få bedre trivsel.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00