Flere børn kommer i daginstitution: Omstridt ghettolov fik kommuner til at intensivere den tidlige indsats

Rådmændene i Aarhus og Odense Kommune var kritiske over for indførelsen af de obligatoriske læringstilbud. Begge steder erkender man dog nu, at loven har fået flere børn i udsatte boligområder til at gå i vuggestue. Æren skal dog tilskrives intensiverede tidlige indsatser snarere end økonomiske sanktioner, lyder vurderingen begge steder.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

De frygtede, at de obligatoriske læringstilbud ville blive et discounttilbud, og at truslen om fratagelse af børnechecken ville skade samarbejdet med familierne i udsatte boligområder.

Men halvandet år efter loven trådte i kraft, anerkender rådmændene i to af landets største kommuner nu, at lovindgrebet har haft en positiv effekt på kommunens arbejde med at få flere familier i udsatte boligområder til at sende deres børn i vuggestue. 

"Det har givet os et øget fokus på at være tidligt ude i kommunikationen til nogle af familierne om at vælge en daginstitution. Så på den måde har det været velkomment for os," siger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF). 

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00