DF støtter lovudkast, som De Anbragtes Vilkår har kaldt "frygteligt"

DF bakker op om, at fagpersoner skal kunne bruge fysisk magt for at tage alkohol og stoffer fra anbragte unge. Vi har lyttet til ønsker fra personalet, lyder det samtidig fra V-ordfører, der dog åbner for, at høringsfasen medfører justeringer i det endelige lovforslag.

DF støtter nyt lovudkast fra regeringen, der vil give personale på bosteder bedre mulighed for at anvende fysisk magt over for anbragte børn.
DF støtter nyt lovudkast fra regeringen, der vil give personale på bosteder bedre mulighed for at anvende fysisk magt over for anbragte børn.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Regeringens planer om at styrke muligheden for at anvende "fysisk magt" over for anbragte børn får nu støtte fra Dansk Folkeparti.

Regeringen vil gøre det lettere for fagpesoner at bruge fysisk magt for at tage stoffer og alkohol fra anbragte unge, ligesom man i et lovudkast vil give personalet på blandt andet bosteder mulighed for at konfiskere mobiltelefoner og anden elektronisk udstyr "af hensyn til at sikre barnets eller den unges trivsel, sundhed og udvikling."

"Det synes jeg lyder fremragende," siger Dansk Folkepartis børneordfører Mette Thiesen.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00