Professor om minimumsnormeringer: R-model kan mindske ulighed i sundhed

INTERVIEW: Hvis politikerne vil bidrage til at udviske uligheden i sundhed, så bør minimumsnormeringerne opgøres på kommunalt niveau. På den måde kan ressourcerne bedre bruges til de børn, der har mest brug for det, mener KU-professor Signild Vallgårda.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Med minimumsnormeringerne burde man gøre noget mere for de børn, der har det dårligst. Derfor vil jeg sige, at man i hvert fald skal gøre opgøre normeringerne på kommuneniveau. På den måde vil kommunerne selv kunne flytte ressourcerne derhen, hvor de mener, der er mest brug for dem.

Signild Vallgårda
Professor, Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet

En model, hvor minimumsnormeringer opgøres på institutionsniveau, er ikke den rigtige vej at gå. Hvis politikerne vil gøre mere for at komme uligheden i sundhed blandt børn til livs, så bør man vælge en model, hvor normeringerne opgøres som et gennemsnit for kommunen.

Sådan lyder budskabet fra professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Signild Vallgårda, i et interview med Altinget Børn.

På den måde kan pengene til minimumsnormeringer nemlig i højere grad kanaliseres hen til de daginstitutioner, hvor der er flest børn af kortuddannede.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00