Velfærdsoverblikket: Kommunerne diskuterer fremtidens velfærd, og Heunicke skal levere svar på sundhedsvæsenets udfordringer

KL afholder Kommunaløkonomisk Forum om konsekvenserne for velfærden ved manglen på arbejdskraft, og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er indkaldt til en stribe samråd om udfordringerne i sundhedsvæsenet. Få årets første velfærdsoverblik her. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke er blevet kaldt i samråd både tirsdag, onsdag og torsdag.
Sundhedsminister Magnus Heunicke er blevet kaldt i samråd både tirsdag, onsdag og torsdag.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Juleferien er slut, og en ny politisk sæson år kan skydes i gang – og med det følger også en række begivenheder på velfærdsområdet.

Den kommende uge byder både på Kommunaløkonomisk Forum og hele fem samråd. I Folketingssalen førstebehandles derudover et forslag om børns ret til ekstra hjælp, hvis deres pårørende rammes af alvorlig sygdom.

I samrådsregi er sundhedsminister Magnus Heunicke ugens højdespringer: Han er kaldt i samråd om både mangel på intensivpladser på hospitalerne, arbejdsforholdene for de ansatte i smitteopsporingen og bemandingen i sundhedsvæsenet. 

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00