Ny oversigt kaster lys over byggesagsgebyrer

GEBYRER: Der er ekstremt stor forskel på kommunernes gebyrer for byggesagsbehandling. Nyt værktøj på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside gør det muligt at sammenligne gebyrerne. Det skal skabe overblik og gennemsigtighed på området.
Jørgen Skadhede
Kommunernes gebyrer for byggesagsbehandling svinger helt enormt. For et almindeligt parcelhus svinger gebyret fra 19.500 kroner i Fredensborg Kommune til 931 kroner i Frederiksberg Kommune.

Men nu bliver det lettere for borgere og virksomheder at sammenligne, hvad det koster at få en byggesag behandlet i de forskellige kommuner.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har indhentet oplysninger fra kommunerne og har lavet en samlet oversigt over byggesagsgebyrerne.

"Der er store forskelle på gebyrerne i de forskellige kommuner. Vi skaber nu klarhed over gebyrerne, så borgere og virksomheder får mulighed for at sammenligne, hvad det koster at få en byggesag behandlet i kommunerne. Jeg håber, at oversigten også giver anledning til styrket konkurrence kommunerne imellem på byggesagsgebyrerne," siger Finn Lauritzen, direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00