Regeringsordførere tager godt imod forslag om at gøre almene boliger til platform for den nære sundhed

Mennesker i almene boliger har dårligere sundhed end resten af befolkningen, og det skal regeringen tage højde for i de kommende udspil på sundheds- og boligområdet, lyder det fra landets kommuner og almene boligforeninger. En fantastisk idé, siger S. 

Der giver god mening at sammentænke sundheds- og boligpolitik, siger Socialdemokratiets boligordfører Thomas Monberg (t.h.) om KL og BL's nye udspil.
Der giver god mening at sammentænke sundheds- og boligpolitik, siger Socialdemokratiets boligordfører Thomas Monberg (t.h.) om KL og BL's nye udspil.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Sundhedstilstanden er markant dårligere hos de én million borgere, der bor i almene boliger, end blandt resten af befolkningen. Her lider dobbelt så mange for eksempel af kol og diabetes, ligesom flere ryger og er ramt af psykiske lidelser. 

Det vil Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Almene Boliger (BL) lave om på ved at tænke boligforeningerne ind i arbejdet med den nære sundhed, der omfatter kommunernes sundhedsopgaver. 

Konkret anbefaler de, at regeringen tænker det kommende boligudspil sammen med den kommende sundhedsreform.  

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00