Debat

Altinget sætter fokus på boligstøtte

PRÆSENTATION: I de kommende år vil der blive skåret i boligstøtten, og Altinget sætter derfor fokus på problematikken i den kommende måned. Læs mere her, og mød panelet.

Foto: Colourbox.dk
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Som regeringen lovede i valgkampen annoncerede de i sidste måned et nyt kontanthjælpsloft. Aftalen er indgået med de øvrige partier i blå blok, og hovedpunkterne i aftalen er et kontanthjælpsloft, der ikke skærer direkte i kontanthjælpen, men i boligstøtten og de særlige ydelser, som kommunerne kan give i særlige tilfælde.

Hvordan kommer nedskæringerne til at påvirke boligsituationen generelt, og hvordan vil det påvirke antallet af boliger til de grupper, der får støtte til deres husleje? Hvordan kommer nedskæringerne til at påvirke den almene sektor og kommunerne?

De spørgsmål vil Altinget: by og bolig gerne undersøge i den kommende måneds tid og har derfor inviteret en række relevante fagpersoner og eksperter til at debattere emnet.

Mød alle debattørerne her:

Fakta
Boligdebatten på Altinget: by og bolig har til formål at fokusere og styrke den boligpolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: by og bolig derfor eksperter, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for boligområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]

Bjarne HastrupBjarne Hastrup, direktør, Ældre Sagen
Bjarne Hastrup er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. Han var frem til 1984 direktør i erhvervsorganisationen Håndværksrådet, men var som direktør i EGV med til i 1986 at stifte Ældre Sagen, hvor han i alle 27 år har været administrerende direktør. Bjarne Hastrup skriver, at han er meget aktiv i den offentlige debat om social velfærd i Danmark og har skrevet en hel række bøger og artikler om emnet. Han er, sideløbende med sit arbejde i Ældre Sagen, ekstern lektor ved Københavns Universitet og underviser i socialpolitik, ældrepolitik samt den danske velfærdsmodel.

Majbrit Beran BerlauMajbrit Berlau, formand, Dansk Socialrådgiverforening
Majbritt Berlau er uddannet socialrådgiver og har arbejdet på kontanthjælpsområdet med nogle af de mest udsatte borgere. I 2012 blev Majbrit Berlau valgt som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Indtil da var hun fra 2007 formand for Dansk Socialrådgiverforening i region Øst og gennem otte år medlem af foreningens hovedbestyrelse. Ifølge Majbrit Berlau har hun igennem årene i fagbevægelsen været med til at sætte fokus på, at faglighed, kvalitet og økonomi er hinandens forudsætninger, og at det kan betale sig at investere i det sociale arbejde.

Frans ClemmesenFrans Clemmesen, cheføkonom, BL
Frans Clemmesen er uddannet cand.polit. og har en fortid som chefkonsulent i AE-rådet, Kontorchef i Sundhedsministeriet og senere Videnskabsministeriet samt cheføkonom i Dansk Energi og Concito.

Bo JørgensenBo Jørgensen, direktør, Boligselskabet Sjælland
Bo Jørgensen er direktør for Boligselskabet Sjælland, der administrerer 13.000 almene boliger fordelt over hele Sjælland. Med en omsætning på 1 mia. kr. er boligselskabet det sjettestørste i Danmark. Boligselskabet opstod i 2007 som en moderne fusion af en række mindre selskaber. En omfattende digitalisering og effektivisering har bragt omkostningerne ned, og samtidig er boligselskabet stærkt engageret i boligforholdene på Sjælland. Bo Jørgensen kom til som direktør i 2008, da den største af fusionerne var besluttet.

Jann SjursenJann Sjursen, formand, Rådet for Socialt Udsatte
Ud over at være formand for Rådet for Socialt Udsatte har Jann Sjursen været generalsekretær for Caritas Danmark siden 2007. Udsatterådet er et uafhængigt rådgivningsorgan, som følger indsatsen på området for socialt udsatte, hvorfra de kan rådføre regeringen og fungere som talerør for socialt udsatte. Medlemmerne af udsatterådet er personligt udpeget af socialministeren på baggrund af deres indsigt og erfaringer med de udsatte grupper. Jann Sjursen har været formand for Kristeligt Folkeparti og har været energiminister under Nyrup. Folketingsmedlem fra 1998 til 2005.

Thorkild OlesenThorkild Olesen, formand, Danske Handicaporganisationer
Thorkild Olesen er uddannet cand.mag. i historie og religionsvidenskab. Siden 2009 har han været landsformand for Dansk Blindesamfund, og efter knap tre år som næstformand i Danske Handicaporganisationer blev han udnævnt som formand for organisationen. Han har arbejdet med kommunalreformen som konsulent for Dansk Blindesamfund og DH. Han arbejder for, at blinde og stærkt svagsynede kan bidrage til og være inkluderet i samfundet. Han har som synshandicappet selv oplevet nødvendigheden af støtte i folkeskolen, ungdomsuddannelse og på videregående uddannelse samt arbejdsmarkedet.

Holger Schou RasmussenHolger Schou Rasmussen, borgmester (S), Lolland Kommune
Holger Schou Rasmussen (S) har været borgmester i Lolland Kommune siden 2014. Han har været opstillet tre gange og er blevet valgt to gange. Han blev valgt som borgmester i stedet for den konservative Marie Louise Friderichsen.

Jesper LarsenJesper Larsen, cheføkonom, Lejernes LO
Jesper Larsen er uddannet cand.polit. og har i mange år beskæftiget sig med både boligøkonomi og lejeret. Han har været LLO’s repræsentant i kommissioner og udvalg om ændringer af lejeloven, og har en fortid som mangeårig underviser i økonomi på CBS og på Folkeuniversitetet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00