Læs brevet: Byggebranchen har mistet tålmodigheden med Pernille Rosenkrantz-Theil

16 organisationer i byggebranchen skriver brev til social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i frustration over nøl med nye klimakrav.

Byggebranchen har længe presset på for en klar udmelding om nye klimakrav til byggeriet, men nu rækker tålmodigheden ikke længere, hedder det i et brev fra 16 frustrerede organisationer i branchen til social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Byggebranchen har længe presset på for en klar udmelding om nye klimakrav til byggeriet, men nu rækker tålmodigheden ikke længere, hedder det i et brev fra 16 frustrerede organisationer i branchen til social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

Byggebranchen har længe presset på for at få en klar udmelding om nye danske klimakrav i det såkaldte bygningsreglement og dermed nye grænseværdier for CO2-udledning.

Fra årsskiftet skal det eksisterende CO2-loft for nybyggeri, der blev indført i 2023, sænkes. Det aftalte partierne bag Strategien for Bæredygtigt Byggeri i 2021.

Partierne aftalte også dengang, at der ”ultimo 2023” skulle indledes forhandlinger om det nye loft, men indtil videre har partierne kun haft indledende forhandlinger

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00