Brian M. truer kommunerne med privatisering af byggesager

BYGGESAGSBEHANDLING: Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) truer nu kommunerne med at privatisere byggesagerne på grund af store udsving i gebyrerne. De Konservative har hidtil afvist enhver snak om privatisering.
Jørgen Skadhede
Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen lægger nu pres på både kommunerne og deres tilsynsmyndighed Statsforvaltningen.

Netop nu behandler Statsforvaltningen Hovedstaden en række principielle sager om klager over høje gebyrer for byggesagsbehandling. Men den proces foregriber Brian Mikkelsen nu fra politisk hold.

"Der er alt for store forskelle mellem de enkelte kommuner. Der må være kommuner, der kræver for mange penge, og derfor opfordrer jeg borgere og virksomheder til at klage til Statsforvaltningen, der så kan gå ind og foretage en reel undersøgelse af kommunernes gebyrstørrelse. Statsforvaltningen er til for at beskytte borgerne, og kan de ikke gennemskue, om kommunerne opkræver for meget, må vi overveje, om byggesagsbehandlingen skal overlades til private virksomheder og dermed skabe den nødvendige konkurrence," siger Brian Mikkelsen til dagbladet Licitationen.

Nye toner fra Konservative
Hidtil har de Konservative ellers afvist enhver snak om privatisering. Det gjorde partiets erhvervsordfører eksempelvis over for Altinget.dk i begyndelsen af februar.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00