By & Havn lancerer årlig rapport: Vi lærte af Ørestad, at der skal mere til
INTERVIEW: Med data i hånden skal By & Havn turde eksperimentere mere i de områder, de udvikler. Det siger direktør Anne Skovbro, som oplever, at deres arbejde med bæredygtighed har rykket både Københavns Kommune og de store pensionskasser.
Kasper Kaasgaard
RedaktørDet er nemmere for os at stille de her krav, fordi vi har et længere sigte. Men vi har også stillet dem, fordi vi tror, det er den vej, markedet bevæger sig.
Anne Skovbro
Direktør, By & Havn
Blå Bog
Født 17. januar 1969
Uddannet civilingeniør og ph.d. i arkitektur og design fra Aalborg Universitet
Har blandt andet arbejdet i Miljøministeriet, været direktør i Økonomiforvaltning i Københavns Kommune og filantropidirektør hos Realdania
Direktør i By & Havn siden 2018
Det er de store linjer, der bliver trukket op i en ny rapport fra By & Havn.
Derfor er det også de store linjer, vi skal tale om på direktør Anne Skovbros kontor på Nordre Tolbod med udsigt til indsejlingen til den havn, som hendes arbejdsgiver har sat så store aftryk på.
Temaet er bæredygtighed i bred forstand, og rapporten rummer en sammenligning mellem to kvarterer, som By & Havn har udviklet, og et repræsentativt parcelhuskvarter uden for hovedstadsområdet.
Om rapporten
”Tal om By & Havn” er første udgave af en årlig status på By & Havns nøgletal.
Rapporten er udarbejdet i samarbejde med konsulentfirmaet Arup, der er grundlagt af ingeniøren og filosoffen Ove Arup.
Sammen har de udvalgt fem temaer, som der er særlig fokus på i arbejdet med at udvikle bæredygtige byområder. Det drejer sig om:
- Energieffektivitet
- Grøn mobilitet
- Bynatur og parker
- Ressourceeffektivitet
- Fællesskab og byliv
I rapporten sammenlignes Århusgadekvarteret i Nordhavn (fra 2013 – lejlighedsbyggeri i tæt karréstruktur), Arenakvarteret i Ørestad (fra 2013 – en blanding af rækkehuse og etagebyggerier) og et gennemsnitligt parcelhusområde uden for hovedstadsområdet (bygget 1975-2000).
Læs mere om rapporten her.