Byfornyelsesmidler flytter på landet

BYFORNYELSE: Boligminister Carsten Hansen (S) får bred opbakning i Folketinget til en omlægning af byfornyelsesmidlerne, så flere midler kan bruges på landet.
Regeringen vil øge den refusion, som kommunerne får fra staten til opkøb og nedrivning af forfaldne ejendomme på landet.
Regeringen vil øge den refusion, som kommunerne får fra staten til opkøb og nedrivning af forfaldne ejendomme på landet. Foto: Colourbox
Mads Bang
Fakta
  • Midlerne til områdefornyelse og bygningsfornyelse omfordeles til fordel for de små byer.
  • Kommunerne får mulighed for at give tilskud til nedrivning af tomme erhvervsbygninger i byer med op til 3.000 indbyggere.
  • Kommunerne får mulighed for statslig refusion til udgifter til opkøb af dårlige boliger i landdistrikterne med henblik på istandsættelse eller nedrivning.

Kilde: ft.dk
Byfornyelsen flytter på landet. Meget tyder på, at boligminister Carsten Hansen (S) kan få alle Folketingets partier til at bakke op om en ændring i loven om byfornyelse, som åbner nye muligheder for byfornyelse i små byer på landet.

Folketinget havde lovforslaget til førstebehandling tirsdag, og trods indvendinger i forhold til den konkrete udformning af loven fra Dansk Folkepartis side så fik Carsten Hansen positive tilbagemeldinger fra alle partier.

Store kommuner imod
Mens Folketingets partier tilsyneladende er ret enige om lovændringen, så har både kommunernes fælles organisation KL, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune gjort indsigelser mod lovforslaget i deres høringssvar.

Problemet er ifølge de store kommuner, at der fortsat er et stort behov for områdefornyelse og renovering i byerne. Det skyldes ifølge Københavns Kommune blandt andet, at befolkningen vokser i byerne, og det sætter pres på den ældre boligmasse.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00