Byggebranchen vil presse Ole Birk til at genoverveje nordisk samarbejde

INTERNATIONALT: Alle nordiske lande på nær Danmark har indledt et samarbejde om at harmonisere bygningsreglementer for at forenkle godkendelsesprocedurer i forbindelse med produktion af byggematerialer. Dansk Byggeri undrer sig over Danmarks manglende deltagelse.

Tagpap fra danske producenter skal brandtestes – her på Dansk Brandteknisk Institut. Reglerne for bl.a. brandgodkendelse afhænger af, i hvilke lande produkterne skal opføres.<br>
Tagpap fra danske producenter skal brandtestes – her på Dansk Brandteknisk Institut. Reglerne for bl.a. brandgodkendelse afhænger af, i hvilke lande produkterne skal opføres.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Nu, hvor Storbritannien er på vej ud af EU, så betyder det nordiske samarbejde endnu mere. Derudover er det nemmere at nå til enighed mellem de nordiske lande, som så forhåbentlig kan skabe præcedens, som resten af EU kan lade sig inspirere af

Anita Kurowska Larsen
Chefkonsulent, Dansk Byggeri

Byggebranchen kæmper dagligt med en pærevælling af særregler og fodnoter, når byggematerialer skal fremstilles og krydse landegrænser i Europa, så de passer til de enkelte markeder.

Det er baggrunden for, at Sverige, Norge, Island og Finland i juni måned i regi af Nordisk Råd indledte et samarbejde om mere enkle byggeregler.

Men Danmark har som eneste nordiske land valgt at stå uden for samarbejdet. Ifølge transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) skyldes det, at man ønsker at harmonisere byggereglerne med EU, da han mener, det er en forudsætning for et velfungerende indre marked.

0:000:00