DF og S tøver med at justere omstridt paragraf i lejeloven

BOLIGPOLITIK: Enhedslisten håber på flertal uden om regeringen til at justere omstridt paragraf, der tillader kapitalfonde at lukrere på huslejestigninger. S og DF erkender problemet, men vil undersøge alternative muligheder først.

Holckenhus i indre København er en af de ejendomme, som er opkøbt af den amerikanske kapitalfond Blackstone og nu bliver renoveret til beboernes frustration.
Holckenhus i indre København er en af de ejendomme, som er opkøbt af den amerikanske kapitalfond Blackstone og nu bliver renoveret til beboernes frustration.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Vi skal være stensikre på, at vi gør det rigtigt, inden vi totalt ændrer den økonomiske opgørelse for så mange udlejningsejendomme.

Kaare Dybvad (S)
Boligordfører

Den amerikanske kapitalfond Blackstone har gjort sig bemærket den seneste tid ved opkøb af ejendomme i hovedstadsområdet.

Strategien fra kapitalfonden har være at renovere lejlighederne for herefter at hæve huslejen ved at gøre brug af en særlig paragraf i boligreguleringsloven.

Og det er en tendens, der har fået blandt andre Lejernes Landsorganisation, en række lokalpolitikere og Enhedslisten til at råbe vagt i gevær.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00