Debat

Genlæs debatten om trygheden i udsatte boligområder

DEBAT: Den seneste tid har boligdebatten sat fokus på trygheden i udsatte boligområder. Genlæs alle indlæggene her.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Den seneste tid har et skarpt panel på fire debattører diskuteret trygheden i udsatte boligområder. Læs eller genlæs alle indlæggene her.

Børnerådet: Inddrag børn og unge i arbejdet for tryghed

DEBAT: Børn og unge søger fællesskab og tryghed som alle andre, og vi skal sørge for, at de får det, før de begynder at lede de forkerte steder. Derfor spiller inddragelse af børn og unge en central rolle, når vi skal skabe sunde fællesskaber. Det skriver Per Larsen, formand i Børnerådet og fhv. chefpolitiinspektør ved Københavns Politi.

Bragt 23. april - læs indlægget her

Fakta
Boligdebatten på Altinget: by og bolig har til formål at fokusere og styrke den boligpolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: by og bolig derfor eksperter, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for boligområdet.

Boligdebatten har i de sidste par måneder diskuteret trygheden i udsatte boligområder. Politiets seneste tryghedsindeks viste, at der trods faldende kriminalitetsrater i de udsatte boligområder fortsat er mange beboere der føler sig utrygge.

Hvad er forklaringen, og hvordan kan man sikre, at flere oplever tryghed også i de udsatte områder?

Læs eller genlæs alle debatindlæggene her.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]

------------------

Lejerbo: De psykisk udsatte er et overset problem

DEBAT: Tusindvis af psykisk syge, som placeres i de almene boliger i hele landet, er en vigtig gruppe, som bliver overset i debatten om tryghed og utryghed i de udsatte boligområder. Det skriver Gunnar Sørensen, organisationsformand i Lejerbo Frederiksberg og næstformand i Lejerbos Hovedbestyrelse.

Bragt 30. april - læs indlægget her

-------------------

BL: Tryghedsdebat kørt af sporet!

DEBAT: Mens politikere pisker en stemning op om tryghed og utryghed i de udsatte boligområder, er kendsgerningerne, at flere unge kommer i uddannelse, og kriminaliteten rasler ned, skriver adm. direktør i BL – Danmarks Almene Boliger.

Bragt 7. maj - læs indlægget her

-------------------

Lokalpolitiker: Negativt mediefokus skaber utryghed

DEBAT: Den nye tværfaglige indsats i samarbejde med beboere, boligselskaber og politiet ser ud til at virke. Det næste skridt er at få den gode fortælling frem, skriver formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og byrådsmedlem i Slagelse, Helle Jacobsen (V).

Bragt 27. maj - læs indlægget her

--------------------

Per Larsen: Børneinddragelse er vigtig

DEBAT: Når vi inddrager børn og unge i beslutninger, fortæller vi dem, at vi opfatter dem som ligeværdige borgere. Det er et vigtigt budskab, ikke mindst i almene boligområder, hvor fordomme og manglende anerkendelse præger selvforståelsen, skriver Per Larsen, formand for Børnerådet.

Bragt 3. juni - læs indlægget her

--------------------

BL: Nøglen ligger i folkeskolen

DEBAT: Skolerne har afgørende betydning for udsatte boligområders udvikling. Derfor skal boligorganisationer samarbejde med lokale folkeskoler om læringsprojekter, skriver adm. direktør i BL, Bent Madsen.

Bragt 24. juni - læs indlægget her

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00