Debat

Hvordan øges udviklingen i udkantsområderne?

PRÆSENTATION: I den næste måned vil Altinget sætte fokus på udviklingen i landets udkantsområder. Læs mere her, og mød panelet.

I den næste måned vil Altinget: by og bolig sætte fokus på udviklingen i landets udkantsområder. Læs mere her, og mød panelet.
I den næste måned vil Altinget: by og bolig sætte fokus på udviklingen i landets udkantsområder. Læs mere her, og mød panelet.Foto: Colourbox
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen er i færd med at lægge hånd på de sidste initiativer i sin indsats for at skabe vækst i hele landet med både en revision af planloven og formentlig en vækstpakke. I slutningen af 2015 lancerede regeringen en fødevare- og landbrugspakke og tidligere på året en plan om udflytning af statslige arbejdspladser.

Er det nok til at vende stemningen og øge udviklingen i landets udkantsområder? Skal der mere til og hvad? Hvilke initiativer er der størst forventninger til – og går det hurtigt nok?

De spørgsmål vil Altinget: by og bolig gerne undersøge i den kommende måneds tid og har derfor inviteret en række relevante fagpersoner og eksperter til at debattere emnet.

Mød alle debattørerne her:

Fakta
Fra 26. januar og en måneds tid frem sætter By og boligdebatten fokus på udviklingen i landets udkantsområder.

Boligdebatten på Altinget: by og bolig har til formål at fokusere og styrke den boligpolitiske debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget: by og bolig derfor eksperter, politikere, erhvervslivet og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og problemstillinger inden for boligområdet.

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten.

Send dit indlæg til [email protected]

Thomas DanielsenThomas Danielsen (V), landdistrikts- og øordfører
Thomas Danielsen har været medlem af Folketinget siden september 2011. På nuværende tidspunkt varetager han opgaven som Folketingets formand for Energi-, forsynings- og klimaudvalget samt er ordfører for klima, energi og forsyning, ordfører for landdistrikter og øer og ordfører for færøske anliggender. Han er uddannet bankrådgiver.

Kaare DybvadKaare Dybvad (S), MF
Kaare Dybvad er folketingsmedlem for Socialdemokratiet og forfatter til bogen Udkantsmyten. Han er uddannet cand.scient. i geografi & geoinformatik fra Københavns Universitet og har forud for sit valg til Folketinget arbejdet med regionaludvikling som projektchef i Væksthus Sjælland.

Andreas SteenbergAndreas Steenberg (R), landdistrikts- og øordfører
Andreas Steenberg er uddannet gymnasielærer og har siddet i Folketinget for Radikale siden 2011. Han er valgt i Vestjylland Storkreds, og ud over at være Radikales landdistrikts- og øordfører, er han bl.a. kommunalordfører, fødevareordfører og transportordfører.

Henrik DahlHenrik Dahl (LA), landdistrikts- og øordfører
Henrik Dahl har en ph.d. fra CBS. Han fik sin debut i Folketinget efter sidste sommers folketingsvalg. Ud over at være sit partis uddannelses- og forskningsordfører er han desuden ordfører for afbureaukratisering og landdistrikt- og ø-ordfører. Inden han blev valgt ind i Folketinget, var han bl.a. en ofte brugt forfatter og foredragsholder.

Karen HækkerupKaren Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer
Karen Hækkerup har siden 2014 været administrerende direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Hun var fra 2001-2005 socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation og blev i 2005 valgt til Folketinget for første gang. Fra 2011-2014 fungerede hun som social- og integrationsminister, fødevareminister og sidst justitsminister. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Jonas Schytz JuulJonas Schytz Juel, analysechef, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Jonas Schytz Juul har speciale inden for skat, indkomstfordelingen og levevilkår. Han uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 2005 og har desuden en master i økonomi fra University of Essex. Han har tidligere været ansat som chefanalytiker i AE og har senest været kontorchef i Arbejdstilsynets analyseafdeling. Siden 2015 har han været ansat som analysechef i AE.

Palle ThomsenPalle Thomsen, adm. direktør, Danske Byggecentre
Palle Thomsen er MSc(econ) fra Aarhus Universitet og E-MBA fra CBS. Derudover er han direktør ved både Byggebasen, byg-e og ØTD-Fonden samt medlem af repræsentantskabet for Realdania, bestyrelsen for European Timber Trade Federation – ETTF, formand for PEFC Danmark og endelig formand for BYGGERI – Skandinaviens førende fagmesse for byggevarer. I sin tid som direktør har han medvirket til at styrke branchens rolle som rådgiver til resten af byggeriet. En af de primære årsager til denne udvikling er, at branchen i mere end 10 år har arbejdet intensivt med at skabe et forspring inden for viden om energirenovering og fordelene ved at tænke det ind i byggeriet allerede ved valg af materialer.

Pia Heike JohansenPia Heike Johansen, lektor, Center for landdistriktsforskning, SDU
Pia Heike Johansen har en kandidatgrad i sociologi inden for bæredygtig udvikling og en ph.d.-grad inden for videndeling og organisering. Pia har forsket i bæredygtig landdistriktsudvikling i mere end 15 år.

Hannibal HoffHannibal Hoff, ph.d.-stipendiat, Center for landdistriktsforskning, SDU
Hannibal Hoff er ph.d.-studerende på Syddansk Universitet ved Center for Landdistriktsforskning. Han har en kandidatgrad i historie fra Roskilde Universitet og undersøger i sin ph.d.-afhandling udbredelsen og spredningen af ikke-supermarkeds mad-praksisser.

Steffen DamsgaardSteffen Damsgaard, formand, Landdistrikternes Fællesråd
Steffen Damsgaard er uddannet driftsleder inden for landbruget og har tidligere studeret på en erhvervsøkonomisk bacheloruddannelse på Aarhus Universitet i Herning. Han har sæde i regeringens rådgivende udvalg på landdistriktsområdet (DRUPL) og er tillige medlem af bestyrelsen i Center for Landdistriktsforskning (CLF) ved Syddansk Universitet. Han udtaler sig ofte i de landsdækkende medier om forholdene i de danske landdistrikter og yderområder. Han var i perioden 2004-2008 landsformand for LandboUngdom.

Jesper PaghJesper Pagh, direktør, Arkitektforeningen
Jesper Pagh er direktør for Arkitektforeningen, arkitekt MAA og tidl. ekstern lektor på RUC. Hans fokus er i høj grad på rammerne for den fysiske planlægning og den arkitektoniske udvikling af velfærdssamfundet. Han er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København, og har bl.a. siddet i bestyrelsen i brancheorganisationen Design Denmark, som han også var med til at etablere i 2007. Arkitektforeningen er arkitekternes uafhængige standsforening i Danmark. Siden stiftelsen i 1879 har Arkitektforeningen arbejdet målrettet for at sikre de bedste vilkår for den enkelte arkitekt og kvaliteten af vores fælles byer, bygninger, landskab og miljø.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonas Schytz Juul

Afdelingsdirektør for personstatistik, Danmarks Statistik
cand.polit. (Københavns Uni. 2005), master i økonomi (University of Essex)

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

0:000:00