KL kæmper imod mere byggebureaukrati

LOVFORSLAG: Kommunernes Landsforening (KL) opfordrer regeringen til at tænke sig om, før den påtvinger kommunerne og regionerne at følge de statslige byggeregler. KL savner dokumentation for, at gevinsterne vil modsvare bureaukratiet.
Jørgen Skadhede
Regeringen vil med et nyt lovforsalg gøre det obligatorisk for kommunerne og regionerne at følge de statslige byggeregler ved byggerier til over 20 millioner kroner.

Det skal være med til at øge produktiviteten i byggesektoren, der har været faldende i flere år, og gøre det offentlige byggeri billigere og mere effektivt.

Men Kommunernes Landsforening (KL) er modstandere af lovforslaget og opfordrer i et brev til Folketingets boligudvalg politikerne til at friholde kommunerne fra de statslige byggeregler, så længe effekten ikke er dokumenteret.

KL vil således have dokumentation for, at statslige institutioners byggeri er blevet billigere og mere effektivt som følge af statsbyggereglerne i en grad, så det modsvarer den administrative byrde, som reglerne medfører.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00