Klimaskovfonden får 100 millioner kroner med ny finanslov, men pengene tages fra energihjælp til ”de allerdårligste boliger i Danmark”

Et stort flertal i Folketinget har valgt at fordoble det beløb, som Klimaskovfonden fik som opstartsbevilling i 2020. I Klimaskovfonden er der glæde, men pengene tages fra andre grønne tiltag. En kortsigtet prioritering, lyder kritik.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Med aftalen om næste års finanslov får Klimaskovfonden 100 millioner kroner ekstra til at sætte fart på skovrejsning og udtagning af lavbundsjorder med klimaeffekt. Pengene tages dog fra andre grønne tiltag.

Hos Klimaskovfonden glæder man sig forståligt nok over, at der nu gives mulighed for at investere i endnu flere projekter.

Mange af de her gasfyr står i landdistrikterne, som også har de mest utætte boliger og sværest ved at opnå adgang til finansiering. Det er derfor i vores øjne en kortsigtet prioritering.

Katrine Bjerre
Direktør, Synergi

”Vi har brug for at accelerere klimahandling nu for at nå det danske klimamål. Klimaskovfonden er et effektivt redskab til netop det – gennem naturens egne løsninger,” lyder det i en kommentar til aftalen fra Kirsten Brosbøl, der er forperson i Klimaskovfonden og tidligere miljøminister for Socialdemokratiet.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00