Kommuner afventer konkret udsættelses-initiativ

FINANSLOV: Regeringen og Enhedslisten har aftalt to nye initiativer, som skal forhindre udsættelser. Kommunerne, som skal løfte opgaven, afventer et konkret udspil.
Foto: Colourbox.com
Mads Bang
Fakta

Antallet af udsættelsessager er faldet med 17,7 procent fra 1. halvår 2011 til 1. halvår 2012.

I første halvår 2012 blev 1.886 lejere tvangsudsat af deres bolig.  


Kilde: mbbl.dk
En aftale om at bekæmpe udsættelser kom på plads, da milliardkabalen om årets finanslov gik op i weekenden.

Enhedslisten og regeringen fandt 7,5 millioner kroner til en aftale om, at kommunerne skal have bedre muligheder for at hjælpe udsættelsestruede lejere med at betale husleje, og samtidig skal kommunerne underrettes tidligere om problemer med beboere, der ikke får betalt deres husleje.

I forbindelse med aftalen har boligminister Carsten Hansen (S) fremhævet, at der allerede i første halvår af 2012 har været en nedgang i antallet af udsættelser.

"Med den her aftale tager vi sammen med Enhedslisten endnu et skridt, der kan hjælpe nogle af vores svageste borgere til at blive i deres bolig," lød det fra minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Aftale om Finanslov for 2013 

Initiativer mod udsættelser af lejere
Der har over en årrække været et stigende antal lejere, der er blevet sat ud af deres bolig. I første halvår af 2012 er der dog sket et fald i antallet af udsættelser.

Regeringen og Enhedslisten er enige om at støtte op om den positive udvikling med følgende initiativer:

Kommunerne skal have bedre muligheder for at yde hjælp til huslejebetaling, hvis det kan forebygge en udsættelse. Hjælpen kan gives i en midlertidig periode, og det vil være op til den enkelte kommune at vurdere, hvornår denne form for hjælp kan være hensigtsmæssig.

Boligorganisationerne skal underrette kommunerne tidligere, når en anvist lejer ikke har betalt sin husleje. Samtidig er aftaleparterne enige om at forpligte kommunerne til at holde opfølgningssamtaler med anviste borgere med restanceproblemer.

Der afsættes i alt 7 mio. kr. årligt til initiativerne.

Regeringen og Enhedslisten er enige om at følge udviklingen i antallet af udsættelser, herunder drøfte SFIs kommende rapport om udsættelser.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00