Boligorganisationer efterlyser afklaring om flygtningeboliger

NEDRIVNING: Omkring 350 almene boliger er i kø til en nedrivningstilladelse, men boligminister Inger Støjberg vil have vurderet om boligerne kan bruges til flygtninge. Boligorganisationer efterlyser hurtig afklaring.

Boligminister Inger Støjberg har ændret i vilkårene for at få lov til at nedrive almene boliger. Nu er det kun boliger med byggetekniske problemer, som eksempelvis skimmelsvamp, og nedrivninger i forbindelse med helhedsplaner i udsatte områder, der umiddelbart kan få nedrivningstilladelse. <br>
Boligminister Inger Støjberg har ændret i vilkårene for at få lov til at nedrive almene boliger. Nu er det kun boliger med byggetekniske problemer, som eksempelvis skimmelsvamp, og nedrivninger i forbindelse med helhedsplaner i udsatte områder, der umiddelbart kan få nedrivningstilladelse.
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Mads Bang
Fakta
Vilkår for nedrivning
Boligministeriet skal godkende alle nedrivninger af almene boliger, da der er tale om offentligt støttet byggeri. Hidtil har en nedrivning skulle levet op til et af de tre nedenstående krav. Nu har ministeren meldt ud, at krav nummer tre ikke længerne umiddelbart kan berettige til nedrivning.
  1. Byggetekniske problemer, for eksempel skimmelsvamp
  2. Løft af udsat boligområde
  3. Udlejningsvanskeligheder og deraf afledte økonomiske problemer

Der er behov for en hurtig afklaring fra Boligministeriet på, om godt 350 tomme almene boliger rundt i landet kan rives ned.

"Mange af de her organisationer har været i limbo alt for længe. Det vigtigste er, at der hurtigt kommer afklaring"

Sådan lyder det fra Bent Madsen, direktør i de almene boligers organisation, BL, som peger på, at det er de øvrige beboere, der betaler til de tomme lejligheder, der skal vedligeholdes.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00