Inflationspakke skal give "hurtig og målrettet" hjælp, men huslejetilskud ventes først udbetalt "mod slutningen af året"

Inflationspakkens 350 millioner kroner til et nyt huslejetilskud, der skal afbøde konsekvenser af stigende priser for lejere af almene boliger, ventes ikke udbetalt før slutningen af året. "Det er for sent," mener LLO, mens BL ærgrer sig over ventetiden. 

Et politisk flertal vil sende 350 millioner kroner fra Landsbyggefonden ud til lejere i almene boliger, men pengene ventes først udbetalt mod slutningen af året. 
Et politisk flertal vil sende 350 millioner kroner fra Landsbyggefonden ud til lejere i almene boliger, men pengene ventes først udbetalt mod slutningen af året. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Da et bredt flertal inden vinterferien præsenterede en ny inflationspakke for danskerne, beskrev finansminister Nicolai Wammen (S) aftalen som “en hurtig og målrettet økonomisk hjælp til nogle af de mennesker, som er mest trængt af de stigende priser”.

Men det 350 millioner kroner store hjørne af inflationspakken, der er specifikt målrettet udsætningstruede lejere i almene boliger, ventes tidligst at kunne udbetales “mod slutningen af året”.

Det oplyser Landsbyggefonden i en mail til Altinget, hvor fonden også forklarer, at ventetiden skyldes, at det kræver ny lovgivning og et nyt administrationsgrundlag, før midlerne kan udbetales.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00