Debat

Nyt panel diskuterer kreditklemmen

DEBAT: Nyt debatpanel på Altinget: by og bolig diskuterer den kommende måned den såkaldte kreditklemme, der gør det svært at optage lån i yderområderne. Mød det nye debatpanel her.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I en lang række yderområder klager borgere over, at de ikke kan få lov til at optage realkreditlån. Den såkaldte kreditklemme lægger et negativt pres på boligmarkedet i yderområderne. Hvordan kan problemet løses?

Altinget har bedt en række politikere, centrale aktører og organisationer om at give deres bud på, hvordan vi fjerner kreditklemmen. Følg debatten i den kommende måned.

 

Flemming EskildsenFlemming Eskildsen har været borgmester i Sundsøre og Skive Kommuner i alt i 24 år. Han har desuden været formand for Det skæve Danmark og er bosat i Glyngøre.

 

Kim Ruberg Kim Ruberg er direktør i Jøp, Ove & Myrthu Vest og sidder i bestyrelsen for Danmark på Vippen, der er skabt i et samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd, Danske Andelskassers Bank og Jøp, Ove & Myrthu Vest. Kim Ruberg har en omfattende erfaring inden for erhverv og kommunikation og er ofte benyttet foredragsholder og arrangør af seminarer, høringer og lignende.

Carsten Abild Carsten Abild (V) er læreruddannet. Han har været folketingskandidat for Venstre i Kerteminde, medlem af Otterup Kommunalbestyrelse fra 1980 - 2007 og medlem af Fyns Amtsråd fra 1986 - 2007. Siden 2007 har han været medlem af Region Syddanmark. Han tog initiativ til dannelsen af landsbybevægelsen i 1976 og er stadig formand for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. I 1996 tog han initiativ til Otterup Kartoffel Laug og var i 1999 medinitiativtager til Danmarks Kartoffel Råd.

Morten Skak Morten Skak er lektor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet. Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1973. Morten Skak er gift og har to børn.

 

Curt LiliegreenCurt Liliegreen har siden 2009 været sekretariatschef for Boligøkonomisk Videncenter. Tidligere har han været rådgiver for direktionen i Realdania, administrerende direktør for Byggeriets Evaluerings Center og cheføkonom i Entreprenørforeningen. Curt Liliegreen er uddannet cand.polit.

Finn SlumstrupFinn Slumstrup er læreruddannet. Han arbejdede på folkehøjskoler som lærer og senere forstander; var 1986-91 informationschef i Dansk Flygtningehjælp; 1991-99 chef for DR P1 og 1999-2007 programmedarbejder samme sted. I 1983-91 blev han først medlem og så formand for Statens Musikråd. I årene 2005-2014 var han formand for Grænseforeningen. Siden 1966 har han været aktiv som forfatter og skrevet og redigeret en lang række bøger samt holdt foredrag over hele landet. Sammen med Viggo Mortensen udsender han den 27. marts bogen ”Oprør fra udkanten. Mulighedernes Land 2.0” på Forlaget Hovedland.

Allan MalskærAllan Malskær er landsformand for Parcelhusejernes Landsforening (PL). Allan Malskær er uddannet cand.polit. i 1981. Han har en fortid som direktør i Dansk Annoncørforening og direktionssekretær i Dansk Automobilforhandler Forening (DAF), men har siden 1990 arbejdet som selvstændig konsulent inden for udgivervirksomhed. Allan Malskær er desuden medlem af en række ankenævn, herunder Huseftersynsordningen.

Jørgen Møller Jørgen Møller, lektor, Institut for Planlægning, Aalborg Universitet. Han er uddannet byggetekniker og har desuden en master i fysisk og økonomisk planlægning fra Arkitektskolen i Aarhus. Siden 1986 har han været lektor i Kommunal Planlægning, som omfatter kommunal økonomi, sektorplanlægning og fysisk planlægning/byplanlægning. De sidste 10- 12 år har han hovedsageligt arbejdet med landsbyer og landdistrikter og har i samme periode etableret sig som samfundsdebattør og foredragsholder.

 

Knud KristensenKnud Kristensen (K) er borgmester i Vesthimmerlands Kommune siden 1. januar 2010, fhv. MF. Han blev uddannet murer i 1973 og har været selvstændig med egen murer- og entreprenørforretning siden 1975. Stillede op til Folketinget 2007 og blev valgt, sluttede i 2009 årsskiftet. Han er desuden formand for Dansk Byggeri i Region Nordjylland.

 

Erik Buhl NielsenErik Buhl Nielsen (V) er borgmester i Varde Kommune siden 1. januar 2014. Han er uddannet landmand i 1978 og har været aktiv landmand frem til 2003. Har været ansat som udviklingschef i Ølgod og siddet i byrådet i 23 år. Var desuden lokallisteborgmester i Ølgod fra 1998 til 2007. 

 

Kaare Dybvad Kaare Dybvad (S) er socialdemokratisk folketingskandidat i Vestsjælland. Kaare Dybvad er uddannet geograf fra Københavns Universitet og arbejder til daglig som projektchef hos Væksthus Sjælland. Han udkommer snart med bogen ”Udkantsmyten”, der gør op med myten om provisens forfald.

 

Troels Theill Eriksen Troels Theill Eriksen har været Ejendomsmæglerforeningens cheføkonom siden 2012. Troels Theill Eriksen er uddannet cand.polit., han har tidligere arbejdet som senioranalytiker hos Nordea og som markedsanalytiker og projektleder hos Instituttet for Fremtidsforskning. 

 

Morten Aastrup Jørgensen Morten Aastrup Jørgensen er økonom i LO. Tidligere har han arbejdet i Finansrådet og Finansministeriet. Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og er født og opvokset i Allerød nord for København.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00