Uenighed om flytteregninger op til lejelovsrevision

BOLIGEJERE: Nye tal fra en af landets store ejendomsforvaltere viser, at regningerne for at flytte er blevet både mindre og færre. LLO mener, at tallene ikke er dækkende, og vil presse på for, at regeringen sænker flytteregningerne.
Foto: Altinget.dk
Mads Bang
Fakta

Udvikling i fraflytningsregninger hos DEAS ejendomsforvalter. 

Hver 3. får ingen regning

2013
I knap 31 % af alle lejemål har lejerne slet ikke modtaget noget krav om istandsættelse, fordi lejerne selv har afleveret lejemålet i tilfredsstillende stand.

2011
I 27% af alle nyistandsatte lejemål har lejerne slet ikke modtaget noget krav om istandsættelse, idet lejerne selv har afleveret lejemålet i tilfredsstillende stand. 

Prisen er faldet

2013
Det koster i gennemsnit knap 12.600 kr. at fraflytte en gennemsnitlig lejlighed (80,3 m2), der i gennemsnit har været beboet i lidt over 6 år.

2011
Det koster gennemsnitligt knap 13.700 kr. at fraflytte en gennemsnitlig lejlighed (79,5
m2), der i gennemsnit har været beboet i lidt over 6 år.


Kilde: DEAS
Nye tal rejser nu tvivl om et af de politiske stridspunker i de kommende forhandlinger om modernisering af lejeloven.

Mens Boligminister Carsten Hansen i disse uger er i gang med de indledende sonderingsmøder med Folketingets partier om den kommende modernisering af lejeloven, viser tal fra en af landets store ejendomsforvaltere, DEAS, at der over de seneste to år har været et fald i de gennemsnitlige regninger ved fraflytning, og samtidig får færre lejere et krav om istandsættelse, når de flytter.

Da forhandlingerne med parterne på området stoppede i sommer var det fordi boligminister Carsten Hansen kom med forslag om også regler om varsling, vedligeholdelse, indeksregulering af huslejen og netop beskyttelse mod urimeligt høje istandsættelsesregninger.

Billige håndværkere og bevidste lejere
Juridisk chef hos DEAS Morten Østrup Møller mener, at der kan være tale om statistisk usikkerhed, men at der derudover er to faktorer, der spiller ind. Den ene er lavere priser på håndværkere, efter DEAS er begyndt at bruge en ny model med prækvalificering af håndværkere, som kan vinde istandsættelsesopgaver i små udbud.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00