Utrygge områder klar til at smide familier ud

DOM: Boligselskaberne i de ti mest utrygge boligområder er klar til at smide familier til kriminelle beboere ud. Flere steder melder boligselskaberne om en præventiv effekt.
Foto: Altinget/Julie C. Christensen
Mads BangDavid Vestergaard Eriksen

Vi er ikke i tvivl om, det virker. Der skal selvfølgelig også andre initiativer til i et udsat område, men det er min opfattelse, at det betyder noget, når man viser handling.

Jesper Petersen
Bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening
Fakta
Sidste sommer fastslog højesteret, at boligselskaber har ret til at sætte familier til krimminelle ud af deres bolig. To familier bosiddende i Gellerupparken i Århus havde lagt sag an mod Brabrand Boligforening, efter at sidstnævnte havde opsagt familiens lejemål som konsekvens af, at personer i hustanden havde sat ild på den lokale børnehave.

Kilde: www.domstol.dk
Familier til unge uromagere står over for en reel risiko for at blive smidt ud af deres almene boliger, hvis der falder dom mod de unge.

Altinget | By & Bolig har spurgt boligorganisationerne i de ti mest utrygge områder, om de går med konkrete planer om at smide familier til kriminelle beboere ud.

Tre steder er der overvejelser om konkrete sager, mens alle organisationer principielt har besluttet at den hårde sanktion skal bruges, hvis det bliver aktuelt.

Altinget.dk har spurgt boligorganisationerne i de mest utrygge områder på politiets tryghedsindeks, om der er konkrete planer om at sætte familier ud, om der er overvejelser om at sætte konkrete familier ud, og om der er taget principielt stilling til den nye sanktion.

Dokumentation

Opgørelsesmetode: Altinget | By og Bolig har kontaktet de boligselskaber, der administrerer de 11 mest utrygge boligområder i Danmark. Boligområdene er valgt ud fra Politiets trygehedsindeks. Hvert boligselskab har svaret på følgende tre spørgsmål:

- Har I konkret planer om at sætte familier til dømte ud? 

- Har I overvejelser om at sætte familier til dømte ud?

- Har I taget principielt stilling til, om I vil benytte jer af muligheden?

Det drejer sig om disse 11 boligområder:

Gadehavegård, Høje Taastrup
Askeråd, Greve
Hjortegården, Herlev
Ringparken, Slagelse
Mjølnerparken, Nørrebro
Tingbjerg, København
Ellemarken, Køge
Gellerupparken, Aarhus V
Blågården, Nørrebro
Egedalsvæng, Fredensborg
Remiseænget, København


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00