Debat

VK sætter folk på gaden

DEBAT: Antallet af lejere, der smides på gaden nåede nye rekordhøjder i 2010. Regeringens politik har slået fejl, og der er behov for en ny indsats for at forhindre tvangsudsættelser, skriver boligordfører Thomas Jensen (S).
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Thomas Jensen
Boligordfører for Socialdemokraterne

Danmark har fået en ny kedelig rekord. Sidste år rykkede fogeden ud 4.382 gange for at tvangsudsætte danskere af deres bolig, fordi de ikke havde råd til huslejen.

Det højeste antal danskere, der er smidt på gaden i mands minde. Siden VK regeringen fik magten i 2001 er antallet af danskere, der med fogedens hjælp er blevet tvangsudsat af deres hjem, mere end fordoblet.

De tørre tal er ikke til at tage fejl af, regeringen har svigtet sit ansvar over for de fattigste danskere og blot gjort livet endnu sværere for dem. Socialdemokraterne ønsker et effektivt indgreb mod stigningen i tvangsudsættelserne.

Foto:

Det er niende år i træk, at antallet af tvangsudsatte lejere er steget. Niende år i træk at flere forældre har måttet fortælle deres børn, at de ikke længere har noget hjem. Regeringens initiativer har spillet fallit, og vi ser nu et klart bevis på et reelt fattigdomsproblem i Danmark.

Derfor vil Socialdemokraterne sikre, at børnefamilier, der sættes på gaden, får anvist en varig bolig, at de særligt lave ydelser, de såkaldte fattigdomsydelser, fjernes til fordel for normale ydelser - og vi vil gøre det nemmere for de fattigste i vores samfund at få den boligstøtte, de er berettiget til.

Sidst, men ikke mindst, vil vi arbejde stenhårdt for, at der er nok ordentlige og billige boliger til dem, der har brug for det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Jensen

MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2005)

0:000:00