Karsten Hønge
 svarer 
Ole Birk Olesen

SF: Hvad betyder udtrykket "salg på markedsvilkår"?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 153, Spørgsmål 37

Det anføres i bemærkningerne til lovforslaget s.12 (pkt. 2.1.2.): ” Ved udvikling af arealerne forstås bl.a. omdannelse og salg på markedsvilkår af arealerne til byudvikling med henblik på etablering af boliger mv. Udvikling af arealerne skal således ske efter samme model som selskabets øvrige udviklingsområder”. Kan ministeren præcisere, hvad der skal forstås ved udtrykket ”salg på markedsvilkår”, når eksempelvis Københavns Kommune gentagne gange har udtrykt ønske om, at en større andel af boligbyggeriet (25 pct.) skulle opføres som alment byggeri?

Svar fra tirsdag den 5. marts 2019
Ole Birk: Udtrykket betyder, at markedet sætter prisniveauet

Ved ”salg på markedsvilkår” forstås, at By & Havn skal sælge til den bedst mulige pris, som selskabet kan opnå på markedet, hvor By & Havn konkurrerer med andre aktører. Det betyder med andre ord, at det ikke er ejerne (staten og Københavns Kommune), men markedet der fastsætter prisniveauet.

I forhold til andelen af alment byggeri giver planloven Københavns Kommune, som planmyndighed, mulighed for at fastlægge, at op til 25 % af de nyplanlagte boliger skal være almene boliger på baggrund af en planlægningsmæssig begrundelse.

Det er således op til Københavns Kommune som planmyndighed at sikre almene boliger i den kommende planlægning. Disse regler gælder for By & Havn som for alle andre aktører på markedet.

0:000:00