Heidi Bank
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

V: Er det fornuftigt at gennemføre det foreslåede lovindgreb i forhold til udlejerne og den forværrede økonomiske situation?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 178, Spørgsmål 8

Mener ministeren, at det er det rette tidspunkt at gennemføre det foreslåede lovindgreb i forhold til udlejerne og den forværrede økonomiske situation?

Svar fra fredag den 15. maj 2020
Dybvad: Hvis man venter med at gribe ind over for kortsigtede investeringer i private udlejningsboliger, kan man risikere, at den nuværende situation udnyttes til spekulative opkøb

Lovforslagene udmønter store dele af aftalen om initiativer mod kortsigtede investeringer i private udlejningsboliger, som skal skabe en bedre balance på det private udlejningsmarked.

Indgrebene har i sig selv alene begrænsede negative konsekvenser for udlejningsmarkedet, og samtidig vurderer både Nationalbanken og Det Økonomiske råd, at da krisens udgangspunkt ikke er økonomisk, men sundhedsrelateret, er Danmarks udgangspunkt for at komme hurtigt og relativt uskadt ud af krisen bedre end under finanskrisen.

Lovforslagene skal forhindre den aggressive og kortsigtede spekulation, som de seneste år har presset det private udlejningsmarked, og det er derfor vigtigt, at vi ikke afventer. Venter vi, kan det ikke afvises, at den situation vi står i, kan udnyttes til spekulative opkøb.

Herudover mener jeg også, at det er hensigtsmæssigt hurtigst muligt at skabe klarhed over, hvilke regler der kommer til at gælde fremover for både udlejere, lejere og andelsbolighavere.

Jeg mener altså, at det er det rette tidspunkt at gennemføre det foreslåede lovindgreb.

0:000:00