EU-tabu

EU bliver tabu igen på Christiansborg i 2005. Det er synd, for forfatningstraktaten har krav på bred offentlig debat før folkeafstemningen.
Rasmus Nielsen

Man kan i grunden håbe på, at SFs afstemningsresultat bliver så klart, at partiet bagefter kan få en vægtig stemme i den danske EU-debat.

Rasmus Nielsen
Altinget.dk
FOLKETINGET ER GÅET på juleferie – men julefreden er ikke sikret endnu, for først skal de tælle stemmer i SF. I morgen eftermiddag ved vi, hvordan medlemmerne stiller sig til EU's kommende forfatningstraktat.

Der ventes et ja blandt dem af de 7.000 partimedlemmer, der har deltaget i afstemningen – men hvor klart bliver det? I folketingsgruppen anbefalede kun Morten Homann og Kristen Touborg et nej, mens Kamal Qureshi i fredags bekendtgjorde, at han var endt med et ja.

”Det er ekstremt svært for mig at være på hold med Dansk Folkeparti, som anbefaler et nej til traktaten. Nej-fløjen er nationalistisk, og det er det væsentligste argument for, at jeg ikke har stemt nej,” som han sagde.

Afstemningen kom efter aftalen mellem statsministeren og Folketingets partier – herunder SF – om hvordan Danmark vil tolke forfatningstraktaten. Navnlig er det aftalt, på hvilke områder vi i fremtiden vil acceptere, at et flertal af lande sætter deres politiske vilje igennem, og på hvilke områder Danmark vil have ret til at sige nej (vetoret).

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00