Risbjerg-snit: Vælgere fra NA retur til R

ANALYSE: Ny Alliance har mistet ca. to tredjedele af sin tilslutning siden gennembruddet i maj, skriver Altinget.dks valgekspert.
Søren Risbjerg Thomsen, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet: R dobbelt så stor som NA i julis målinger.
Søren Risbjerg Thomsen, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet: R dobbelt så stor som NA i julis målinger.Foto: Altinget

Mærkeligt nok har den midtsøgende kurs hos De Radikale tilsyneladende ikke givet mere plads til SF.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, valgekspert

Af Søren Risbjerg Thomsen,
Professor, Altinget.dks valgekspert

Der var kun to meningsmålinger i juli - henholdsvis en Gallup-måling for Berlingske Tidende, gennemført fra 19. til 25. juli, og en Greens-måling for Børsen, gennemført fra den 30. juli til den 2. august.

Gennemsnittet for juli måned er derfor denne gang noget usikkert, men fælles for begge målinger er en mærkbar tilbagegang for Ny Alliance og fremgang for De Radikale. Gennemsnitligt er der tilbagegang for Ny Alliance fra 6,7 pct. til 3,9 pct., mens De Radikale har fremgang fra 6,5 til 8,1 pct. af vælgerne.

Ny Alliance har dermed mistet ca. to tredjedele af sin tilslutning siden gennembruddet i maj måned, hvor den gennemsnitlige tilslutning til NA var på 11,2 pct. Forklaringen er sikkert, at der stadig er megen uklarhed om, hvad der er partiets politik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00