Ugen i dansk politik: Politiet indtager den politiske dagsorden

DET SKER: Forhandlingerne om politiets nye flerårsaftale indledes, når regeringen i denne uge præsenterer sit politiudspil. Sundhedsministeren skal i samråd om værnemidler under coronakrisen. Få overblik over, hvad der sker i ugen, der kommer i dansk politik.

Mandag
Politiet kommer på den politiske dagsorden, når justitsminister Nick Hækkerup (S) i dag præsenterer regeringens udspil til en ny flerårig aftale for politiet og anklagemyndigheden. Det bliver et udspil med fokus på mere lokalpoliti og indsatser mod kriminelle, der skaber utryghed i forskellige områder i Danmark. Det er planen, at forhandlingerne om den flerårige aftale skal indledes i denne uge, når udspillet er blevet præsenteret.

Kulturminister Joy Mogensen (S) er i Ølstykke, hvor hun skal være med til lanceringen af Danmarks nye musikundervisningsplatform DEOO Charanga.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er rejst til Naturpark Lillebælt, hvor han sammen med nogle lokale kokke skal markere relancering af app’en Vild Mad. Efterfølgende tager han til Odense, hvor han skal være dommer i en madspildskonkurrence for unge.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fortsætter sit besøg i Grønland. Han ankom lørdag og rejser hjem igen tirsdag.

Tirsdag
Mængden og håndteringen af værnemidler under coronavirussens indtog i Danmark er på dagsordenen, når sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skal i samråd.

I Udenrigsudvalget skal både udviklingsminister Rasmus Prehn (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) en tur i samråd. Her skal de blandt svare på, hvordan de vil sikre ordentlig løn til plantagearbejdere og stoppe børnearbejde i Fairtrade-certificerede kakaoplantager i Elfenbenskysten.

Onsdag
Atter i dag skal Simon Kollerup en tur i samråd. Denne gang får han selskab af skatteminister Morten Bødskov (S). De to ministre skal redegøre for, hvordan regeringen vil sørge for at følge EU’s regler for støtte til virksomheder med forbindelse med skattely.

Torsdag
I dag har Simon Kollerup to samråd på programmet. Først skal han i samråd sammen med finansminister Nicolai Wammen (S) om svindel med identitetsoplysninger. Bagefter skal erhvervsministeren i samråd om håndteringen af udbetalingen af lønkompensation. Under coronakrisen kom det blandt andet frem, at flere virksomheder oplevede at vente lang tid på at få hjælpen udbetalt.

Nick Hækkerup skal også en tur i samråd om indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering, mens social- og indenrigsminister Astrid Krag står for dagens sidste samråd om svindel i Socialstyrelsen.

Instrukskommissionen fortsætter sine afhøringer i Retten på Frederiksberg. Kommissionen undersøger forløbet bag en instruks om at adskille asylpar, hvoraf den ene part var under 18 år, som blev udsendt fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, da Inger Støjberg (V) var minister.

Dagens afhøringer omfatter enhedschef i Udlændingestyrelsen Kristina Rosado og chefkonsulent i Udlændingestyrelsen Margit Sander Rasmussen.

Fredag
Instrukskommissionen fortsætter sine afhøringer i Retten på Frederiksberg. I dag er det asylchef i Dansk Røde Kors, Anne la Cour, socialkonsulent i Dansk Røde Kors Helle Kjems, tidligere indkvarterings – og fælles faglig koordinator på Asylcenter Holmegaard Trine Kristensen samt direktør i Thisted Kommune, Lars Sloth, der skal svare på spørgsmål.

Forrige artikel Ugens målinger: Pensionsaftale er vigtig for vælgerne Ugens målinger: Pensionsaftale er vigtig for vælgerne Næste artikel Vælgervandringer: Venstre taber vælgere på tre fronter Vælgervandringer: Venstre taber vælgere på tre fronter
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.