Ugen i dansk politik: LA holder landsmøde, og topministre quizzer om Europa

EU-valgkampen sætter sit præg på politikernes kalender for den kommende uge. Og så holder LA landsmøde i weekenden. Få overblikket her.  

Liberal Alliance holder landsmøde på lørdag i Tivoli Congress Center som farves lyseblåt. 
Liberal Alliance holder landsmøde på lørdag i Tivoli Congress Center som farves lyseblåt. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Martha Nybroe

Valgkampen til EU-parlamentsvalget i juni tager så småt form i denne uge, hvor politikerne mødes for at quizze og debattere EU.

Samtidigt vil Folketinget tage stilling til en række lovforslag, blandt andet om billigere offentlig transport for unge passagerer.

Weekenden byder på landsmøde for medlemmerne af Liberal Alliance, der mødes i Tivoli Congress Center.  

Her får du Altingets overblik over, hvad der venter i den politiske ugekalender:

Mandag 

 • Klokken 13.00 skal der stemmes i Folketingssalen, hvor en række strafferetlige anliggender skal behandles. Her skal politikerne blandt andet tage stilling til ændringer af kriminalloven og retsplejeloven for Grønland, samt anvendelse af kropskameraer i politiet og beskyttelse af stalkingofre.
 • Klokken 19.00 vil Mette Frederiksen, Troels Lund Poulsen og Lars Løkke Rasmussen dyste om, hvem der ved mest om Europa, når Moderaterne holder EU-quiz som optakt til europaparlamentsvalget. Det foregår på Restaurant Gorilla på Vesterbro.

Tirsdag

 • Klokken 8.00 kan de morgenfriske blive klogere på kritiske råstoffer, minedrift i Grønland og energimaterialer, når Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet holder morgenarrangement med ekspertoplæg. 
 • Klokken 9.00 mødes danske brobyggere med statslige og kommunale aktører til Dansk Brodag 2024. Programmet byder på oplæg om bæredygtighed i brobygning og om Femern Bælt-tunnelen. 
 • Klokken 13.30 skal Folketingets formand, Søren Gade (V), siger 'hejsan' til den svenske kong Carl XVI Gustav, hvor han skal i audiens på 'Kungliga slottet'. 
 • I Tórshavn på Færøerne afholder Nordisk Råd sin årlige temasession. Et overordnet tema for konferencen er sikkerhed og beredskab i Nordatlanten, men der bliver også tid til at diskutere det fremtidige transportsamarbejde mellem de nordiske lande. 
 • Tirsdag morgen hejses flagene på halv, når vi mindes 84-året for Danmarks besættelse under 2. verdenskrig.

Læs også

Onsdag

 • Klokken 13.00 er der spørgetime i Folketinget. Her vil regeringens ministre skulle svare på spørgsmål om udbygning af Øresundsmotorvejen, om billigere kollektiv transport for unge og om at flytte handicapområdet væk fra kommunerne. 

Torsdag

 • Klokken 9.00 afholder Kommunernes Landsforening deres årlige politiske konference om klima-, teknik- og miljøøkonomi. Der vil være fokus på samspillet mellem klima- og biodiversitetskrisen, og på hvilken rolle lokal klimapolitik kan spille i at bekæmpe klimaforandringerne. 
 • Klokken 10.00 mødes sundhedspolitiske aktører fra hele landet når Regionernes Politiske Topmøde i Aarhus. Her vil Danske Patienter og Danske Regioner diskutere fremtidens sundhedsvæsen efterfulgt af en partilederdebat med overspørgsmålet: Hvordan skaber vi et mere sammenhængende og nært sundhedsvæsen?.
 • Klokken 10.00 mødes resten af folketingspolitikerne i salen, hvor der igen skal lovbehandles. Her vil politikerne blandt andet stemme om at fjerne civilregistrering fra folkekirkens regi. 
 • Klokken 14.15 vil Den Europæiske Centralbank i Frankfurt komme med en meddelelse om, hvorvidt renten skal op eller ned.  

 

Læs også

Fredag

 • Klokken 15.00 vil EP-kandidaterne Henrik Dahl (LA), Morten Løkkegaard (V) og Niels Fuglsang (S) forsøge at svare på, hvordan vi gør Europa klar til fremtidens vejrsituation, når de tre politikere deltager i en paneldebat om klimatilpasning hos Operate på Nørrebro.  

Lørdag

 • Lørdag farves Tivoli Congress Center lyseblåt, når Liberal Alliance holder landsmøde ovenpå flere måneders politisk medvind. Partileder Alex Vanopslagh holder tale klokken 11.00. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00