Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er villig til at indsætte evalueringen som en revisionsklausul i det fremsatte lovforslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 43, Spørgsmål 14
Er ministeren villig til at indsætte evalueringen som en revisionsklausul i det fremsatte lovforslag?

Svar fra torsdag den 28. november 2019
En revisionsklausul ville indebære, at jeg eller en anden udlændinge- og integrationsminister bliver pålagt at fremsætte et lovforslag i en given folketingssamling om revision af reglerne.

Evalueringstilsagnet, der fremgår af indledningen til lovforslagets bemærkninger, indebærer, at udvalget senest inden udgangen af 2022 får oversendt en rapport om erfaringerne med lovforslaget.

Jeg kan af gode grunde ikke afvise på forhånd, at konklusionerne i evalueringsrapporten vil kunne føre til fremsættelse af et lovforslag, fordi der viser sig at være behov for at justere ordningen. Men hvis evalueringen viser, at der ikke et behov for lovændringer, vil det efter min opfattelse være spild af gode kræfter, at der skal fremsættes og behandles et lovforslag blot for at ophæve revisionsklausulen.

Jeg hæfter mig også ved, at lovforslaget indtil videre er mødt med en bred opbakning og bygger på en aftale mellem partier på tværs af folketingssalen.

På den baggrund synes jeg, at den valgte model – hvor vi stadig får mulighed for at drøfte, hvordan reglerne har virket – er den mest hensigtsmæssige. 28. november 2019 Udlændinge- og Integrationsministeriet Familiesammenføring Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 17453 1093927 Mattias Tesfaye / Moya-Louise Lindsay-Poulsen Side 1/
0:000:00