Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren kan bekræfte, at de 83 børn, der er kommet i klemme i den hidtidige lovgivning, alle har en stedforælder med dansk eller nordisk statsborgerskab

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 43, Spørgsmål 15
Kan ministeren bekræfte, at de 83 børn, der er kommet i klemme i den hidtidige lovgivning, alle har en stedforælder med dansk eller nordisk statsborgerskab?

Svar fra torsdag den 28. november 2019
Jeg har ikke set og er ikke i besiddelse af sagsakterne i de sager, der er omtalt i spørgsmålet.

Som minister vil jeg ikke gå ind i enkelte personsager, men holde fokus på og stå på mål for de generelle regler, som udlændingemyndighedernes træffer afgørelse efter.

Jeg kan dog generelt oplyse, at det ikke er en betingelse for familiesammenføring med et barn, at forælderen, som barnet søger familiesammenføring med, har indgået ægteskab.

Har forælderen indgået ægteskab med en herboende person, der ikke er forælder til barnet, har denne persons statsborgerskabsforhold ikke betydning for vurderingen af barnets familiesammenføringssag. 28. november 2019 Udlændinge- og Integrationsministeriet Familiesammenføring Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 17456 1093998 Mattias Tesfaye / Moya-Louise Lindsay-Poulsen Side 1/
0:000:00