Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om bekymringerne i PROSA’s høringssvar for så vidt angår sikkerhedsrisikoen ved, at overtagelsen skal ske via internettet og at ikke bare politiet, men også kriminelle vil kunne tvinge sig adgang til kameraerne

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 103, Spørgsmål 4
Vil ministeren forholde sig til bekymringerne i PROSA’s høringssvar for så vidt angår sikkerhedsrisikoen ved, at overtagelsen skal ske via internettet og at ikke bare politiet, men også kriminelle vil kunne tvinge sig adgang til kameraerne?

Svar fra tirsdag den 28. april 2020
PROSA – Forbundet af IT-professionelle anfører bl.a., at hvis politiet skal kunne tilgå kameraerne ved hjælp af internettet, øger det risikoen for uautoriseret adgang til kameraerne.

Justitsministeriet skal i den forbindelse bemærke, at der ikke i lovforslaget er taget stilling til, hvordan politiet teknisk skal overtage tv-overvågningen, idet den foreslåede bestemmelse skal kunne følge med den teknologiske udvikling. Det er således heller ikke med lovforslaget forudsat, at politiets adgang skal ske via internettet.

Politiets overtagelse af tv-overvågning skal selvfølgelig ske på en måde, der i videst muligt omfang varetager hensynet til beskyttelse af borgernes data.

0:000:00